Fostul preşedinte republican George W. Bush a emis o declaraţie în care condamnă incidentele de miercuri de la Washington şi pe care le descrie drept „dezgustătoare” şi „dureroase”.

Bush nu l-a menţionat pe Donald Trump, însă în declaraţia sa este făcut clar referire la preşedinte şi la alţi oficiali republicani.

Sunt consternat de comportamentul iresponsabil al unor lideri politici începând cu alegerile şi de lipsa de respect arătată astăzi instituţiilor noastre, tradiţiilor şi forţelor noastre de ordine (…) Aşa sunt disputate rezultatele alegerilor într-o republică bananieră, nu într-o democraţie ca a noastră”, citează CNN.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp, informează news.ro.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. O persoană a murit împuşcată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.