În perioada 23 decembrie 2009 – 7 mai 2012, atunci când Gabriel Oprea a fost ministru al Apărării Naționale, peste 700 de persoane au primit grade ilegal în Armată.

Printre acestea se numără personalități precum Gheorghe Hagi, Victor Pițurcă, Mihai Răzvan Ungureanu, dar și actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Fluture.

În anul 2012, generalul Corneliu Dobrițoiu a preluat conducerea MApN, iar la scurt timp a cerut formarea unei comisii pentru a verifica modul în care s-au acordat gradele și înaintarea în grad a ofițelor în rezervă din cadrul Ministerului Apărării. Această comisie de control a stabilit că avansarea în grad s-a efectuat ilegal, ducând la revocarea gradelor.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost înaintat la gradul de colonel în rezervă la data de 8 aprilie 2011. Apoi, prin ordin al șefului Statului Major General a fost revocat ordinul anterior de înaintare la gradul de colonel, deoarece nu au fost respectate prevederile art. 94 şi 97 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu referire la stagiul minim în grad pentru înaintarea în gradul următor a ofiţerilor; potrivit documentelor de evidenţă militară, ofiţerul deţine în prezent gradul de locotenent-colonel în rezervă.

Alături de președintele CJ Suceava, pe listă se află și vărul acestuia din Botoșani, Flutur Cătălin Mugurel, care fost înaintat la gradul de colonel în rezervă la data de 30.11.2011.

34 Responses

 1. frtele mai mic

  Spunetimi si mie daca stie cineva domnul care face festivalul de muzica rok ca sa cinsteasca memoria lui Petru Musat ce grad are. In armata sau in alte armeti interne si externe, nu conteaza. Dar alti Ioni cu grade din Suceava stiti? Nu numaidecat de la Oprea dar tot din interes national ca altafel, na…

  Răspunde
  • Fratele mijlociu

   Părinte milostiv și tu, întâiule Mușat,
   Mai îndurați-va din nou și iară –
   În viață n-am agonisit decât mâncând că-at
   Și vreau s-o fac de-acum pe sonuri de chitară.

   Răspunde
 2. Gică

  Deși-i scârbos și greu de explicat,
  Gâza-i făcută să roiască pe kkat –
  Și n-o emancipezi nici dacă strigi tot anul
  Că n-ai fi Gâză, ci, vezi tu, ești Drăgușanul…

  Răspunde
 3. Rocker

  Voi postaci fără-nzestrare
  Care scremeți stihuri șchioape,
  Drăgușanu-n târg e mare,
  Nu-i stă nimeni pe aproape
  Și pe toți o să vă-ngroape!
  Sâc!!!

  Răspunde
 4. Liru_Liru_Krokodilu

  N-are nici un grad ,decât unul foarte ridicat in sfertodoctism ,inscris in RIR (Registrul Impostorilor Romani),sfertodoctismul fiind o secta neoprotestanta din care fac parte absoventi de liceu ratati si in care,in mod exceptional,ca la armata, sunt primiti, cu derogare si unii absolventi ai scolii de turnatori-(in)formatori de la Uzinele Vulcan,dar nu toti ci numai aceia care au absolvit mai intai un curs scurt la Suceava apoi au fost trimisi special la Bucuresti,ca sa monitorizeze vigilent dezmaţul legionar bazat pe consumul de vodca de la cenaclu precum si pe accesul controlat in fosta casa a lui Corneliu Zelea Codreanu, la care fiecare caramida avea deschis un DUI (dosar de urmarire informativa…) si in care,de pe la al cincilea pahar de vodca in sus,unii artisti rataciti sareau in sus de pe scaun si pronuntau odioasele cuvine: „traiasca le…” Nu putem spune tot ce strigau deoarece a scris la timpul potrivit domnul care recruteaza acum cantautori democrati,dumneavoastra puteti banui orice,de exemplu ca aia strigau la maniera dusmanoasa sau poate respectuoasa,care nu rezulta din transcripturi sau din reproduceri in proza scurta ci numai din tonuri consemnate in inregistrari!Ca mai erau si alte restrictii,că,de exemplu,daca vreun extremist de dreapta ,de vodca,cum ar fi,striga ceva de rau despre tovarasul Nicolae Ceausescu sau despre mama noastra,tovarasa Elena Ceausescu,nu puteai sa reproduci,asa,mots-a-mots ce-a zis,trebuia sa o iei pe dupa tufe,in sensul ca „individul a proferat injurii si s-a exprimat necorespunzator despre conducerea de partid si de stat,folosind expresii indecente si vulgare” precum si „ ..susnumitul este membru de partid,alte vicii nu are..” De aceea am putea crede ca aceia strigau „traiasca legile RSR!”,insa o confruntare cu documentele aflatoare la CNSAS se impune,pentru rigoare si onestitate literara.
  De unde stiu eu astea,am vazut ce a scris in forma concentrata,olografa,acest Da Vinci al culturii bucovinene,cercetator in Internet si doctor in contrafaceri? Pai, dvs. stiti bancul cu prostul din baie?
  Caci iata ce zice dumnealui,foarte şiret,pe paginile sale cu tiraj intim:
  “…singura băutură acceptată era vodca cu grapefruit – pentru că i se înşurubase lui Lefi ideea că numai o astfel de vodcă bea şi Corneliu Zelea Codreanu. De regulă, în fiecare joi, spre seară, se adunau, acolo, Iurie Darie, Silviu Stănculescu, Alexandru Clenciu, Nicolae Ghiţescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Alexandru Andriţoiu, Tudor Popescu, Arcadie Donos, Victor Bibicioiu, Vasile Blendea, Ştefan Iordache, Romulus Vulpescu, Dinu Ianculescu şi alţi scriitori, actori şi regizori, ba chiar şi nepotul eroului Ene Giurescu, istoricul Dinu C. Giurescu, cu casă, în megieşie.
  *
  Val Lefescu nu era nici măcar simpatizant al legionarilor, dar ivirea lozincii cu Garda de Fier, pe vreme ploioasă, în zidul masiv al proprietăţii, îi provoca teribilismul, speriindu-l, mai ales, pe dramaturgul Tudor Popescu…” (“Vremea cu oameni”…etc.)
  Iata o frumoasa lista (pe care ,dealtfel,nu i-o ceruseu nimeni…) cu baza sa de lucru,nu erau toti niste tineri naivi,era si o parte din intelectualitatea bucure;teana,nici nu e usor sa fii tu insuti un puţoi, chiar instruit temeinic in probleme Legiunii,si sa tragi concluzii grele cu privire la niste oameni de cultura geniali,care vor ramane in memoria colectiva,nu neaparat prin concursuri de micţionat si de răncălauit prin spatiile protejate ale monumentelor istorice… Ca poate de aici i se trage aceluia si ura sa viscerala fata de oameni cu studii,cu diplome care le atesta,cine stie,unii il vor fi persiflat,beti sau treji,nici nu era asa greu..Poate de aia s-a lasat de baut,poate are cosmaruri si poate de aia sau poate la ordin s-a intors la Suceava,ca si pe-aici era legionari destui,poate ca fuseseu destrămat cuibul de la casa lui Zelea Codreanu..
  Retineti ce zice,ca prostul din baie,fara sa-l intrebe nimeni:
  “Val Lefescu nu era nici măcar simpatizant al legionarilor…”
  Oare cu cine vorbea dumnealui,dand detalii pe care nu i le-a cerut niemni,niciunul dintre dusmanii cu diplome pe care ii are la Suceava si pe care ii acopera ,sporadic, cu invective si flegme,cam asa cum si supranumitul Bin Laden din Suceava mai are si crize de furie,in pauzele de publicitate ale activitatii sale predominant lirice ??…
  Deci,epuizand noi aceasta voluptuoasa paranteza ,sa spunem deschis: domnul care organizeaza,pe bani publici,concursuri de răncăluuit in şantul Cetăţii de Scaun,cu aspecte colaterale de mictionare excedentara ,peste volumul acceptat in programul festivalului,cam pe-acolo pe unde si-au varsat sangele moldovenii (care inca nu stiau nimic despre Bucovina…),deci acest domn nu putea sa aiba grade si functii asemanatoare cu acela care i-au fost conferite domnului Flutur,ca erau ambii din caste diferite ,care nu se amesteca,la pomana gradelor!
  Iar despre domnul Flutur si gradele sale sunt multe de spus,vor fi spuse,este un subiect zemos,mai ales ca a inceput sa fie scuturat si domnul Oprea,pastratorul sacului cu interes national,este de unde,este si cand..
  Ajungem tot la un banc:
  De ce are elefantul ochii roşii? Ca să nu-l vada crocodilul cand se ascunde el,elefantul,in cireş…
  Rezulta ,totuşi,ca un anume elefant tocmai a fost muşcat de crocodil in zona inghinală!
  Păzea!

  Răspunde
 5. Rocker

  Dmnul Liru_Liru, ma depasesc chestiile pe care le abordati dumneavoastra aici. Mi se pare ca aveti o inclinatie puternica spre fantazare sau un usor delir tzuicos. Cu toate ca abea era ora 11 cand scriati. In orice caz, chiar si la scoala este mai usor si mai bine! Rafuiala cu folos!

  Răspunde
 6. Liru_Liru_Krokodilu

  Dar ce as putea eu sa fac pentru dumneata,daca te depasesc chestiile astea si, cu toate acestea ,te bagi in vorba? As putea,eventual,sa citez dintr-un anume blogger al Sucevei,care are ca motto o formula potrivita,pana la proba contrarie: “Daca esti prost,nu te baga!” Este si mai simplu,scapi si fara medicamente ,nu exista nici pericolul sa te prinda cineva si sa-ti masoare IQ-ul.
  Apoi,din imprejurarea ca folosesti pseudonimul “Rocker” ,as putea deduce ca esti unul dintre avortonii care rancalauiesc sau sustin rancaluiala din santul Cetatii,organizata anume pentru plodul unui sfertodoct obisnuit sa monopolizeze sugiucul banului public,pentru sine sau pentru altul,in formule pe care el le crede sofisticate ,pentru ca inca nu l-a intrebat nimeni atat de sanatate cat si de virtute.
  Ai putea sa afli,in acest mod,adica tragand pe dreapta cand esti depasit,ca rocker-rocker,da’ santul cetatii nu a fost nu este si nu poate fi destinat organizarii unor manifestari foarte discutabile,cu trupe de mana a 3,14-lea,cu plozi fara loc de munca stabil,cu micţionari si avortoni care, la 60 de ani, inca nu au iesit din zona complexelor de teen-ager ,ratati cu dedicatie parinteasca.
  Cat priveste conditia organizatorului,domnul acela care rage,face spume,geme,ameninta cere,iar ameninta,iar produce invective, pana cand onor CJ ii plateste,pe el si pe plodul sau, cu bani pentru care multi rancalai din sant i-ar executa silit,este chiar mai bine sa nu te bagi,deoarece – pastrandu-ma in linia fantazarii de la ora 11 – ai putea sa patesti ca in bancul urmator:
  Doi cetateni romani de etnie rroma sapau un sant; vine seful lor si incepe sa-i critice,dupa cum este naravul la sefi.. Si,cum se rastea la ei,ii si scuipa ,simultan,iar conform legii gravitatiei,le cadea scuipatul sefului in cap… Ma,zice unul dintre ei,da’ noi nu-l putem critica?? Si incep amandoi sa-l spurce! Insa,conform legii gravitatiei,scuipatul pe care il produceau le cadea,tot lor ,in cap!
  Deci ai grija cum vorbesti in sant,in santul Cetatii de Scaun ,adica.Ca sa stii: „scaun” din sintagma Cetatea de Scaun nu poate fi interpretat in sensul cel mai larg,ca,anume,acolo iti rezolvi si problemele cu scaunul… Ai mai vazut dumneata,presupunand ca stii ce sunt astea,concerte organizate la Colosseum? Sau la Pompei,sau la Herculane,in incinta acestora? Sau in amfiteatrele antice din Grecia sau Italia sau Dalmatia?
  Parerea mea este ca,pana la urma,si dumitale dar si impostorului sfertodoct ,o sa va iasa pe nas toate fanteziile,fie ele si fara ţuica.

  Răspunde
  • Rocker

   Dumneavoastra scrieti complicat si cu dedesubturi. Dar nu e cazul sa ma jigniti ca am si eu drepturile mele si cultura mea. Eu pe bloguri nu citesc si nici nu ma omor cu cititul. Imi place rockul si ma reprezinta. Domnul Drăgusanul este singurul om de cultura si singura autoritate care a înțeles si sa batut pentru asta chiar si cu Flutur și cu biserica si cultele. Cinste lui și merita aplauze. Celelalte nu ma intereseaza. Santul cetății nefolosit a fost redat tinerilor care au facut revolutia si care au murit la Colectiv. Eu am dreptul la cultura mea. Poate ar fi cazul sa fiti mai recunoscator și chiar pios. Si sa va folositi priceperea de a combate întrun scop constructiv si nobil, pentru viitor, pentru tanara generatie, nu ca sa blocati si sa stricati ceea ce fac altii. Adulții cu șansa in viitor sunt oamenii cu curajul, convingerile, cultura si energia Domnului Dragusanul, asta trebuie sa stiti! Toti ceilalti vor sfarsi nefolositori si ignorati.

   Răspunde
 7. Fratele

  Auzi ce tembelisme de nivelul minții lui de gâză debiteaza savantul de la …Centrul Cultural BUCOVINA (?):
  „Astăzi, la repetiţie, am descoperit cântece şi mai vechi, precum hora boierilor Şeptilici, numită “Şapte fraţi”, pentru că atâţia erau şi de aceea au fost numiţi Şeptilici, înainte de ctitorirea Dragomirnei (ulterior îşi vor slaviza numele, devenind Semaca), sau “Pe o stâncă-naltă”, sau, şi mai vechi, cântecul “Haiducii”, pe care l-a cântat taraful care însoţea solia moldovenească, în 1502, la înscăunarea regelui Poloniei, în Krakowia (a fost notată de Jan z Lublina). Ce-i drept, piesa aceasta, numită ulterior “Banul Mărăcine”, iar şi mai târziu “Ardeleneasca” (unul dintre multele cântece cu acest nume), figura în repertoriul lăutarilor solcani într-o variantă în două părţi, faţă de cea iniţială, cântată în şase părţi. Există şi un “Arcanul”, care se cânta numai la Solca, există 48 de piese minunate, pe care, mâine, le vom retrezi la viaţă, fie în Parcul Central – dacă nu e prea frig şi nu plouă, fie în modernul restaurant “Costa Rica”, din faţa Parcului Central din Solca.”
  Măi Mărăcine de Mereni, păi nu cumva este cam mult sa-i înveți tu Bucovina pe bucovineni? Nu crezi că ai mancat deja destula pâine din meseria asta și ca e cazul să te retragi la vreme. Tu publici pe banii CJ un legionar, dar esti și mare admirator al evreilor, tu scoti pe bani publici o carte care provoacă un adevărat scandal diplomatic cu Ucraina, tu falsifici totul după cum îți convine ori după câtă ți-e priceperea, tu în literatură, in muzică, in pictură, în traditii…
  Păi, Domnule Președinte Flutur, dar până când tot felul de interese și considerente private sau de partid și care n-ar trebui să greveze banii publici ai județului vor face ca acest individ care împute lumea cu suficiența și cultura lui de bacalaureat târziu și de calificat la locul de munca să mai stea acolo unde stă? Este timpul ca întrebarea aceasta să fie luată in serios!

  Răspunde
 8. L.G.

  Da, tembelisme nu-i un cuvânt nepotrivit, chiar daca este dur. Potrivit, în orice caz, pentru cineva care se amestecă unde nu-I fierbe oala fără altă chemare decât cea proprie, care nu este asistată de competența trebuitoare. În natură, asta se pedepsește frecvent aspru. Bucovinenii spuneau că un regățean care merge în pădure musai își dă până la urmă cu toporul într-un picior, pentru că regățeanul se pricepe la paie. Asta apropos de Mereni, dar mai ales de relația mașinist-cultură.
  Iată,” Deșteaptă-te române”ar fi un cântec legionar (bănuiesc eu ca se referă la melodie, nu la versuri), cam tot așa cum inițial românii au cântat și au jucat toți la fel și după aceleași muzici și abia mai târziu, cu ambiția fascist-bolșevică a vetrelor folclorice, s-au deosebit, iar în legătură cu asta pune la zid Romanații ca pe un fel de loc in care s-ar fi decis stricarea folclorului authentic și mai ales, vai, a Călusarilor!… Doamne ce poate face ignorant! Naște monștri.
  Acum se bate cu cineva în privința numelui poetului care a scris poemul ”Un răsunet” (”Deșteaptă-te române”) și proclamă tăios că poetul se numeste Andrei Mureșan. ”Nu Mureseanu”, precizează. Deși uzul e limpezitor (dar omului nu-I plac nici cei școliți și nici lucrurile simple), poetul se numeste Andrei Muresanu. Chiar dacă în timp numele lui a fost grafiat și altfel: Brașov, 1862, pe coperta unui volum de versuri, numele grafiat într-un amestec de chirilice și latine, ca-n epocă este Andreiu Mureșanu; apoi, tot la Brașov, în 1982, pe p. 5, sub ”Un rasunet”, apare A. Mureșanu, pentru ca în ”tabla de materii”a aceleiași cărți să se grafieze Mureșianu Andreiu. Pentru cine se pricepe, nicio surpriză și nu e aici locul explicațiilor de istorie a limbi și de practici în evoluția notării numelor proprii romanești care să spună de ce așa si nu cum vrea …Gâză sau Drăgușanul (niciunul în legea grafierii românești generice, ceea ce nu înseamnă că ele, aceste nume de familie, ar fi în neregulă – cum pare să fie purtătorul lor).
  In rest, sigur, chiar daca omul, precum se vede, nu este un fericit, ci dimpotrivă și în multe privinte, unul dintre acei ratați, nu de lux, ci de jos, un un mic găinar, care trebuie să o scoată la capăt cumva cu necesarul de pâine zilnică (doar că mișcarea fără verificarea actelor in teritoriul culturii i-a dat sentimental că e de acolo și l-a făcut chiar apt să se umfle în pene, să dea lecții orgolioase etc.), sigur că e de mirare că nimeni dintre cei în drept nu se sesizează în legătură cu prostiile, gafele și ieșirile lui de impostură lăudăroasă. Ar cam trebui, într-adevăr. Psihologia lui, pe cât am dibuit-o, nu e a eroului dreptății și adevărului, ci a mititelului care păcălește în stânga și în dreapta și fură oul sau se ține sătul la masa celor mari si ignorant cu detaliile. Nu-I un hoț mai mic decât marii hoți decât că e hoț la scara lui și, prin dibăcie, în privința asta, ceva mai sus. Practică hoția și înșelăciunea pe lângă case mari și prin comunități. A înțeles că se poate asta și și-a creat instrumente pentru a folosi statul în a hoțomăni. E un parvenitism.

  Răspunde
 9. Liru_Liru_Krokodilu

  Pentru @Rocker

  “Santul cetății nefolosit a fost redat tinerilor care au facut revolutia si care au murit la Colectiv…”
  Ati putea,stimate domn,sa detaliati din laborioasa si profund tabletizata dvs. ratiune,ca ce anume ati vrut sa spuneti in fraza de mai sus? Ca se inteleg mai multe lucruri,anume:
  – Ca “tinerii care au facut revolutia..” au redobandit ,in aceasta maniera insolita,santul Cetatii de Scaun,care fusese al lor si apoi furat de catre comunisti,eventual! Pentru ca,nu-i asa,este de la sine inteles ca un anume Petru I Musat a facut santul cetatii pentru ca rockerii turci sa aiba cu ce-si pierde timpul in pauzele de publicitate ale cate unui asediu mai indelungat,stiut fiind ca nimeni nu a patruns in Cetate altfel decat la voia celor dinauntru sau cu hiclenie,mult mai tarziu. Si ca cele mai gustate concerte au fost cele ale trupelor lu’ Mihai Viteazu,care au si fost invitate inauntru de catre presedintele C.J. din vremea aceea, care ar fi zis: “Vino,Doamne,ca santul nu este pentru dumneata,om mare,ci pentru neşte papagali ,plodărie ce va sa vină, vor canta din cobza, insa mai este pana atunci,cateva sute de ani,doar n-o sa stai ‘mneata la poarta pana atunci!”
  – Ca (este o formulare fara echivoc!) tinerii care au facut revolutia au murit la Colectiv ! (…”care au facut revolutia si care au murit la Colectiv…”) Ceea ce nu necesita nici un comentariu,doar comprese cu apa rece. Insa noi nu stim,poate dvs. stiti altfel,ca 99,995% dintre cei aflati in santul Cetatii,ca sa zghiare si ca sa se mictioneze pe proprietatea lor redobandita,nici nu erau prevazuti in planul cincinal 1986-1990 sa se nasca,sa fi fost numa’ din greseala cate un avort ratat…
  – Iar mortii de la Colectiv,nu ai nici dumneata nici tartorele vostru,batran si fariseu,dreptul sa-i invocati deoarece inca nu se stie precis cum au murit prajiti ca niste ciosvarte pentru descalaecatul tehnocratilor,de catre nu se stie cine,care nu se stie ce, si care,in mod cert,nu si-ar fi dorit sa moara in loc sa mearaga acasa,ca sa le fii dumneata purtator de cuvant,sa aduni pomeni pentru ei,in fapt pentru niste impostori &plozii lor,care sa mai si Illustrierte Bukowina,cu poze luate de pe net si contorsionate ,ca sa incapa in scafarlia unor analfabeti,sub alte titluri!
  – Sigur ca ai dreptul la cultura ta! De aceea,as zice,mai pe intelesul dumitale, ca sa va luati tartorele sfertodoct,impostor parsiv si agitat,ca sa-l folositi in loc de sampon,adica sa va spalati pe cap cu el! Insa altundeva decat in santul Cetatii de Scaun a Sucevei,loc sacru,unde se calca pe oase si unde, sub zidurile capelei ortodoxe restaurate,nu se canta racnind si nici nu se racneste cantand…Deoarece ,chiar daca veti fi participat cumva la sa-zisa revolutie si sperand ca nu ati murit la Colectiv,asta nu va confera vreo dispensa de bun-simt si nici vreun drept de a va mictiona pe oasele din santul Cetatii!
  Fiecare cu ale lui:daca va mutati de–acolo (si o sa va mutati,sa fiti sigur) nici nu va mai fi nevoie sa va scremeti sa-l aparati pe tartore,cu titlu ca prestati un serviciu patriotico-national pe care noi nu-l intelegem deoarece nu zdranga-zdranga si nici nu racnim in suedeza veche diferite chestii care dau fiori fetelor de 14 ani si jumatate.

  Răspunde
 10. L.G.

  “Cele 200 de reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti, publicate la Iaşi, în 1842 – a doua ediţie, au fost culese şi “cercate” de tinerii, pe atunci, Mihail Kogălniceanu şi Costache Negri, după cum aflu, pentru că tipăritura pe care o folosesc nu conţine astfel de informaţii. Continuu să o răspândesc, nu ca document de limbă, ci doar pentru cei care au pasiunea gătitului şi vor să încerce şi bucatele favorite ale boierilor moldoveni, din vremea stră-stră-stră-străbunicilor noştri.” – spune dl I. Drăgușanul, subliniind efortul pe care îl face dlui pentru a transpune scrisul chirilic în grafie latină. Din nou, firește, ”recuperator”, neapărat ”cultural” și din înaltă și nobilă cocoșare de bună voie sub poveri care era mai bine pentru toată lume, inclusiv pentru el, să le lase unde le-a găsit. Pentru că vorba cuiva de lângă dlui merge si aici: ”Da’ cin’ ti puni pi matali, dom’Ionicî sî faci asta?”
  Dracul îl pune! Iar dracul vrea să nu se piardă nicio ocazie în care omul își poate da în vileag prostia, neștiința, incompetența, incultura, impostura etc.
  Iată: 1. Există deja în circulație câteva ediții ale acestei cărți ; 2. Costache Negri și Constantin Negruzzi (acesta fiind, de fapt,coautorul cărții) sunt ciorbe foarte diferite, iar confuzia pe care o face dl I. D., pe vremuri, putea să-ți aducă picarea bacului.
  Și se mai pot înșirui niște lucruri, între care întrebarea: domnule, daca tot îți place clemfăitul (aici recunoști că esti amator și că improvizezi, probabil că te obligă revoltele stomacale!), de ce nu te limitezi la cele ale mațului? Mulți ar avea de câștigat din asta!

  Răspunde
 11. Rock

  Eu personal dar si altii cred ca ar fi cazul sa va vedeti de treaba si sa lasati omul in pace. Mai terminati odata cu chestia asta romaneasca ca cum face unul ceva constructiv cum ii sar zece pe cap ca sa-i arate ca nu este bine ceea ce face. Carturarii, intelectualii, nu? Lenesi cu lefuri mari si fara griji. Ati vazut ce i-a spus domnului Dragusanul domnul Flutur: ca nimeni nu va baga in seama. El este pentru noi tanara generatie un om de bine si are sustinerae noastra. Gandeste si actioneaza liber, nu accepta sa fie sluga si sa i se dea ordin, nu toleraeaza abuzurile de putere si nu-i inghite pe politicieni, nu-i place vorbaria fara fapte. Si se jertfeste pentru altii, popimeo!!!

  Răspunde
 12. gică

  Puișor, vino tu la nenea ca sa te întrebe ceva: ai învătat tabla înmultirii cu 4? Pe cea cu 3 n-ai uitat-o?
  Si să te duci la Doamna să o rogi să-ți mai explice o dată cum e cu virgulele. După care îi explici tu asta lui domnul ăsta al tau, Dragușanul, că și el are probleme, le pune dupa cum gâfâie. Ii explici rabdător chiar dacă îți dă impresia ca în ce-l privește nu mai e nimic de facut, da? Și sa fii cuminte! Lasa afacerea de familie a rockului dedicat lui Petru I Mușat în grija altora.

  Răspunde
 13. Rock

  Mai lasati, popimeo, turul si prohabul nadragilor lui Dragusanul in plata domnului! Ce-i poate mintea si ce face cu mintea trebuie sa vedeti. Repede afaceri, numai afaceri suspectati peste tot. Ca si daca ar fi asa tot nu i s-ar plati munca intelectuala de zile si nopti albe nenumarate. Puteti face ceea ce face el? Haini hulpavi ce sunteti!

  Răspunde
 14. Liru_Liru_Krokodilu

  @Rock
  Nu putem face ceea ce face el,că ne-ar crapa obrazul! Adica,sa ceri bani,sa urli,sa bati din picioare,sa zbieri,sa cânti fals,sa pretinzi,sa scuipi,sa debitezi invective si insulte, numai ca sa debitezi conturile CJ de niste bani pentru contrafaceri si mistificari,pentru opere de quasianalfabet,nu o poate face oricine ci numai pretinsul domn Ion Gâză,zis si Ioan Dragusanul-Botezatorul,dupa talentul sau nemăsurat si seninatatea aproape patologica cu care falsifica imagini folosind internetul,despre care el,om batran,crede ca este o taina pentru cei din ziua de astazi! Iti furnizez,fara detalii,o tema de reflectie:prin maculatura sa circula o imagine pe care a intitulat-o : “Pentelei Ungurian,un om de 105 ani din Iacobeni,in 1805,aquarela de Franz jaschke…”
  Ei bine,este contrafacerea cu valoare didactica,un fals de manual,raspândire de informatii false care au potopit internetul… Franz Jashcke nu are nici o aquarela care sa se numeasca asa,imaginea este prelucrata in Photoshop cam prin mai 2013,dupa metode pe care acest domn le crede infailibile…
  Tartorele dvs. este un potlogar de duzina,din faptul ca increteste fruntea sa puţină nu se poate trage concluzia ca este intelectual,nici din imprejurarea ca se rasteşte la oamenii cu studii,deoarece câinele turbat care muşca un medic sau un profesor sau un arheolog nu dobândeşte,pur si simplu,conditia de intelectual , prin contact,ca râia sau sifilisul ,si nici prin agresiune ,efractie sau escaladare…
  Chestia cu Pentelei Ungurian,o contrafacere de manual ,iesita din propensiunea sa morbida spre fals si mistificare, chiar va deveni de manual,pentru ca exista si aceasta posibilitate,de a face o brosura,chiar un manual, cu toate falsurile,ineptiile,invectivele si imposturile sale menite a masca complexul sau major de inferioritate,rezultat dintr-un trecut obscur,de delator perimat…
  Apoi,nu stiu daca dumneta ai auzit de poetul State Prodanescu,salvat de la uitare de catre Constantin Bacalbasa,un autor la fel de complex ca domnul Gâză,prolific si ,in linii mari,autodidact. Caci in linii mici era mai mult un bou,zicând el astfel:
  „…Stefan,Mihai si cu Mircea/Trei biliarde sunt aicea…” ,dar şi: „…Asa se petrec lucrurile in Europa/Ba chiar si in Austria/Iar nu ca capitan Capitanescu/ Care nu mi-a platit chiria !”,productiuni lirice consacrate de acel poet la o vizita a dumisale la băi, la Mehadia…
  Asta in legatura cu falsurile sale re-denumite dupa criteriile lui State Prodanescu dar si dupa naravul sau de a devia de la subiect – scrie ,sa zicem,despre retete de borş apoi,brusc,i se pune pata si injura, asa cum numai el stie, nişte contemporani ,concitatdini de-ai săi,apoi se ia si de Academie,de Titu Maiorescu,o ia prin balarii si-i incurca pe I.L. Caragiale cu L.I. Caragiale (Atentie! Din faptul ca nici dumneata nu stii care este diferenta,nu rezulta ca Gâză ar avea circumstante atenuante!) ba chiar si cu Mateiu Caragiale…
  Toate acestea vor trebui,intr-un interval rezonabil,aduse la cunostinta opiniei publice prin,sa zicem ,o brosura care sa aiba pe prima coperta imaginea cu Pentelei Ungurian,un om de 105 ani care nu-stiu-ce ,iar pe ultima coperta sa fie,de exemplu,imaginea aceea de pe coperta „cartii” sale despre Rădăuti,ca si pe blogul sau dar si pe site-ul CCB,cu poza unei pretinse imagini a orasului Radauti care este,in realitate o binecunoscuta vedere panoramica a Cernautiului,un desen al unui si mai cunoscut autor. Partea buna este ca dumnealui furnizeaza la greu probe ale imposturii sale,sunt exemple chiar mai spectaculoase,nici nu le mai poate sterge,deoarece nici Internetul nu este ca cum te-ai sterge la kur dupa care o iei de la capat cu omagierea unei bucovine butaforice,propunandu-ne sterguriciul său pe post de batistă…
  De aia aş zice ca este bine sa-ţi iei maestrul,margareta,skripka,corzile vocale,ţambalul si operele alese din Illustrierte Bukowina si sa cântaţi la altă masă,sa plecaţi,adică,din şanţul Cetăţii de Scaun,in timp util.
  Este aceasta opinia a mai multor lăcuitori ai Bucovinei reale,care cred ca v-ati putea valorifica dreptul la cultura draguşenească in locuri mai potrivite,unde sa vă micţionţi şi să rageţi in voie,ca să câştige şi Gâză&Sohn bani publici pe cântarile si talentele voastre cumulate.

  Răspunde
 15. gică

  Nu-i în lume nici guzanul
  Mai jegos ca Drăgușanul –
  Si-așa dulce pupă-n c-r
  De-i place și lui Flutur.

  Răspunde
 16. Fratele mijlociu

  Să n-o ia bietul pe coclauri,
  Că nu-i deloc ușor ca să rămâi ca el,
  Cu-n lins de Gâză-n kur drept lauri,
  Când nu demult erai dom’ colonel!

  Răspunde
 17. gic

  Fiind interpartinic transfer bacterial,
  Ceva precum polenizarea pe imaș,
  Să nu dea satisfacții acest duios masaj anal
  Eu drept să-ți spun, mira-m-aș…

  Răspunde
 18. Tot gică

  Cine-l compară cu hoții și golanii
  Pe Drăgușanul – și cu derbedeii
  Nu știe că maestrul nu suportă banii
  (Din scrupul, desigur, căci iubește leii).

  Răspunde
 19. Cultura traditionala

  Este interesant dialogul de pe acest forum improvizat.
  Am sa vă cer îngăduința să scriu și eu ceva.
  Într-o denunțare publică, pe blogul personal, a unui denunț ”buzincurist” către autoritățile județene, dl Drăgușanul-Gâză, citând de acolo o chestie cu ciobanul și morarul, l-a dat pe ăla, ”buzincuristul”, ca fiind cioban și a oprit pentru sine, se subânțelege, condiția care i s-a părut mai onorabilă, aceea de morar. Un mare și recunoscut cititor și interpret de simboluri fundamentale fiind dl Gâză-Drăgușanul, cu siguranță ca această alegere nu este un lucru întâmplător, cum neântâmplătoare ar putea fi și oferta (cioban și morar) pe care i-o făcuse celălalt în textul lui. De, sofisticații ăștia din cultură!
  Ce ar putea rezulta din această speculație? Că dl Gâză-Drăgușanul amenință să-și denunțe adversarul sau chiar îl denunță ca fiind traficant de țigări din Ucraina (”ciobănia” asta însemnând în zona din care ”buzincuristul” provine), în vreme ce, fudul ca un bucovinean prin adopție dar și pentru că gura păcătosului întotdeauna adevăr vorbește, el se autodenunță. Cum și ca ce? Ca lucrător (dar nu unul oarecare, ci chiar meșterul) la o moară de făcut bani.
  Ar fi culmea ca acesta să fie adevărul. Că, de, sofisticații ăștia din cultură…

  Răspunde
 20. Liru_Liru_Krokodilu

  Despre grade,la doua rânduri,astfel:
  Rândul 1.
  Ei,si daca ne-am luat cu vorba,iaca,am uitat de unde am plecat,iara domnu’ Ghita , fugit la târgul de la Bergamo, din Germania, (de unde stiti dvs. ca nu este un Bergamo si in Germania? Nu este Roma si in judetul Botosani??) a scapat de foşălăi in chestiunea cu gradele… Insă nu de tot,că n-avea cum!
  Deci, mai intai ne-am ocupat de sluga sa,ca de un rândaş cultural care este,vorba unui fost pesedist fruntaş,că si-aşa omul nostru scrie literatura si mai ales eseuri ştiintifice de almanahe…El a fost facut un fel de arendaş cultural,pe o mosie care i s-a confecţionat din mai multe pârloage ,ca sa aiba si el pe ce să-şi impraştie gunoiul cultural pe care il produce şi pentru care este plătit,ca job_an.
  Ca sa poata face asta,a fost si dumnealui miluit/acoperit cu doua derogări,ceea ce ii confera un fel de clauza de impunitate si ii permite sa adune in sanţul Cetăţii de Scaun a Sucevei cohorte de răncălăi care beau bere,cântă si se micţionează in teritoriul care le-a fost redat lor de catre col.(r) Flutur,deoarece ei au facut revolutia portocalie apoi au murit la colectiv,stabilindu-se aceasta si prin ordin de zi pe unitatea de masura,si anume in masura in care domnul Ghita a mai stabilit ca intelectualii astia cu diplome (cu exceptia camaradului Balan)vorbesc si ei,ce sa faca,ca si-asa sunt platiti cu neşte salarii fabuloase ca sa se opuna reformei si actiunii de hai in Bucovina,atat de puternic incat acuma dumnealui este obligat sa vanda,la pagâni, oile cu care a scris pe dealuri !
  Acuma,privindu-i gradele sale de colonel,lucind discret,aproape mat,ca aurul de buna calitate,pe umerii săi apasati de povara lor dar si de decoratiunile de pe obiectul “ie barbateasca bucovineana” produs in Bucovina sa,ce putem spune?
  Putem spune că ne indoim sincer ca i-a fost retras gradul,daca dvs. stiti ca este asa,va rugam sa produceti si numarul actului normativ la care va referiti. (cf. : “…prin ordin al șefului Statului Major General a fost revocat ordinul anterior de înaintare la gradul de colonel, deoarece nu au fost respectate prevederile art. 94 şi 97 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu referire la stagiul minim în grad pentru înaintarea în gradul următor a ofiţerilor…”) Teoretic,suna bine,chiar corect,insa in realitate gradul nu poate fi luat decat printr-o hotărâre a unei instante de judecata,fiind vorba despre un drept personal al militarului,nu exista in lege notiunea de grade onorifice…Incalcarea legii este una foarte grava ,insa a fost un gest politic,complex si uimitor prin consecintele sale nebanuite de catre public,prin care regimente intregi de pedelisti sau simpatizanti sau basisti sau persoane cu potential au fost introduse,pe usa din dos,intr-un cerc guvernat de reguli stricte de acces – corpul ofiterilor superiori – nu numai in anumite scopuri oculte dar si pentru a compromite,prin diluare si demonetizare,prin inflaţie de grade,armata in rezerva a tarii,aceea care are rolul sau ,LA O ADICĂ ! Nu numai domnul Flutur s-a trezit ofiter superior brusc, in timp ce inca mai facea manevre cu die kluppen…
  http://prntscr.com/crbobt
  …in sensul si cf. mai jos:
  http://prntscr.com/crbp47
  .. ca sa aiba,bietii austrieci,cu ce să-şi faca ,la mândruţa,patu’,cf. folclor :toata lumea-mi zice lotru/c-am furat un lemn din codru/da’ eu lemne n-am furatu’/ci la Schweighoffer le-am datu’…
  Au mai fost facuti si altii,fiecare cu destinatia sa,dar la noi mai apare in listele domnului Dobritoiu,ca tovarăş de arme al domnului Flutur,ceea ce se si verifica pe teren,si domnul mr.(r) Vasile Ilie ! Care ar putea fi,in acest moment, si el un colonel,acolo,un general cu cateva stele,ca doar au mai ramas,sa ne uitam noi la ele!
  Dar la ce le foloseau lor,la ce le feluiau,cum se zice in Bucovina reala,apoi ,dar pentru care fapte? Sa fie,cica,drept plată/ca au luat steagul redutei pesediste si ,pe dată/cu el,patrunsi de glonţuri,s-au prăbuşit in şant?
  Aber nein! Und so?
  Sa observam ca,inainte de a fi fost colonel,dumnealui a fost locotent-colonel! Inainte de a fi lt.col.,a fost maior,deci a intrat in corpul ofiterilor superior,fie acesta si din armăţile altui impostor,ale lui Oprea,care s-a ivit ca capitan de intendenţă,adica de izmene si obiele,si ne-am trezit cu el general cu patru stele de justitie militara!!!Pentru cine a uitat,Eisenhower,cel care a condus debarcarea in Normandia si a reprezentat SUA,inclusiv ca Presedinte,abia le-a primit,cele patru stele…
  Ce vor fi facut ei ,ca fapte de arme,pentru promovarile acestea spectaculoase? Legea invocata de dvs. distinge dupa cum avansarile sunt facute pe timp de pace sau razboi,exista stagii minime in grad,in cazul domnului Flutur, intre gradul de lt.col. si cel de col.(r) ,trebuiau sa treaca doi ani si jumătate…
  Iata,din punctul de vedere al unei persoane care citeste si judeca ceea ce se afla in spatiul public,deci nu din punctul de vedre ale vreunei institutii abilitate (debilitate,as zice eu…) cum se traduc ,in parte,toate acestea…
  Caci institutiile ,abilitate/debilitate,care si cum or fi ele,au treaba lor – sa nu cumva sa ne sufoce ukrainenii cu Marlboro fabricat in şură la Ivan,apoi mai este de siguranţă naţională ce se zice pe forumuri despre Flutur&Balan&Ejusdem_Farinae… Nu este asa mult de cand era,tot de siguranta nationala,daca il vorbeai de rău pe un anume Kiorâş-Kiondrâş,daca insinuai lucruri impudice despre raporturile sale kurvare cu anumiti ministri,mai bulanoşi,care corespund viziunii marinarului despre bordel,ca spaţiu de siguranţă publică! Ceea ce se şi stabilea in sedinte peripatetice săptămânale de catre un trimvirat format din Flutur&Balan&Cojocariu,ca intre gradati&ofiteri superiori cu bască,anume ce mai cârâie duşmanii,ce mai zice ei,pe care îi mai mobilizăm/concentrăm,precum si alte povestiri – dixit presa vorbita din Suceava y compris taximetriştii mai in etate…. Ca nu mult si ne asteptăm sa faca acele institutii culturistice si concursuri de miss sau de masaj,de dat la clean cu râmă,de împletit ciorapi de lână pentru generali aflaţi in teatre,deoarece fenomenul traficului de tigari tinde sa se aplatizeze prin buna invoiala a partilor implicate iar opozitia la reforma a mai scazut,nu mai este nici ce reforma,deoarece atat caii care se reformeaza dupa razboi au fost consumati deja de catre pesti iar purceaua este moarta – tehnocratic vorbind – in coteţ si nu mai necesita interventii,de natura celor mentionate la final de comunicate.

  Răspunde
 21. Liru_Liru_Krokodilu

  Rândul 2.
  Atunci?
  Daca ati fost dvs. atenti,ba chiar si daca nu ati fost,acuma se vede ca se intampla ceva ciudat,orice-ai face,oricit ai vrea,autostrazile nu vor sa treaca Carpatii si buna pace! Cu doi ani inainte de a sarbatori 100 ani de la Marea Unire!
  Iar un anume cult neoprotestant, foarte bine reprezentat in Transilvania, este si la noi bine insurubat,din moment ce este pe locul trei,ca numar de adepti,pe tara! Despre acestea stie cel mai bine si mai bine domnul Nelu,domnul acela mic si cu ochii bulbucati,putrefiat de cultura (cum altfel,dvs. nu i-ati citit CV-ul?)ca Hagienuş,din “Bietul Ioanide”!Insusi domnul Falca,finul Kiorului,este,el insusi,militar de cariera de bani din piatra seaca,fie si in rezerva,anume tot colonel (pana la proba contrarie,poate sa fie si amiral de Balaton!)
  Deci ,stimate institutii cu display-ul mare la PC,nu zicem ca acel cult ar avea ceva, asa, ca un cancer,neste structuri paramilitare paralele,cu care culege ce apuca,de la informatii la bani,ca le dreneaza pre acestea unde trebuie,nici ca sunt organizate – ce coincidenta! – pe regiuni de actiune,asa cum este organizat acuma si un anume partid vânăt dar cu săgeta sculată,nu…
  Nici ca pastorul-sef pe regiunea penticostala de Nord-Est este fost ofiter de securitate,in grad de colonel,nu…Caci domnul acesta,Serban Costache,inca de mic dar si cand era la Odioasa,tot acelaşi crez împărtăşea,astăzi şi mâine,invataseu ezact asta la scoala de ofiteri,la sectiunea „pastori”!Asa cum si alti mari ofiteri cu studii de catiheti facute la o cuvioasa lavră de la Moscova,in anii ’50,stiu sa faca cruciulite mici si dese ca nisipul! Nu dam nume doar atata putem sa spunem ca acum sunt,ei insisi sau prin reprezentare familiala, luptatori ai statului de drept,consacrati si recunoscuti in lume ca si in UE.
  Iar domnul Ionut Balan nu s-a botezat la 45 de ani,pe furis,intr-un moment de neatentie al organelor ortodoxe, ca sa abureasca alegatorii,nu…Si nici nu a fost el desemnat ca un fel de pacificator/regulator al Regiunii de Nord-Est liberale& penticostale,pentru a rezolva unele cazuri de indisciplina militara&financiara,nu…Si nici nu a fost el chemat de Vasile Blaga,la carciuma,la un praznic de adio cu whisky,sa aranjeze atat viitorul dar si trecutul,nu…Caci s-ar fi stiut,astea si altele si ar fi fost aduse la cunostinta opiniei publice in statul de drept/dreapta,nu?…
  Cu privire la grade,domnul Ghita tace ca porcu-n popuşoi,când şi când mai sclipeşte cate un reflex de stea mare si se aude un zornait specific ,când pâna si prefectul ia lumina de la dumnealui,il transforma in invitat de drept ,in sensul ca ii recunoaşte dreptul de a convoca structurile deconcentrate la inspectii periodice si ca sa le transmita mesaje ale tronului,adica in terorie o fi separatia puterilor de la Montesquieu (ce grad avea acela,era macar polcovnic?) dar in practica faceti cum va spun eu precum si heil Bukowina,mai diasporenilor de la Bergamo!
  Insa toate acestea au fost stabilite inca de pe vremea in care tovarăşul,ulterior domnul, născut Imre Asztalos din culpă si cu praeterintentie Virgil Magureanu,era ori la Academia Stefan Gheorghiu ori la SRI ,si confectiona partide,dintre care unele i-au iesit iar altele nu,precum si prim-ministri,presedinti,generali cu cate stele sunt pe cer,colonei kklau (cat era nevoie pentru cauza)mineriade,revolutii,contrarevolutii,reforme si contrareforme.
  Iar cea mai mare reusita a sa o reprezinta aceasta formatiune paramilitara duios numita PDL… Care cuprinde – recapitulam:
  -generali si colonei,cat incape si cat trebe, ca să asta! (cum ar zice domnul Ponta,de la grupa mica)
  -manageri adunati din lumea interlopa,inzestrati cu CV-uri doldora de titluri,doctori in management ,de pe la universitati de carton presat,de Jos sau de Sus.
  – scursurile garantate ale DIE,canaliile, (ca avea de unde!),sociopati,kelneri,bisnitari,osteni lasati la vatra si transformati in procurori/judecatori,ca mai trebe si un nup,o una-alta…
  – negustori si amatori de titluri academice,la pretul pietei sau ca bonus pentru serviciu credincios.
  -kurve,aspirante,bancheri,servicii pentru si contra populatiei.
  -structuri paralele mai bine dotate decat cele ale statului,ziaristi ,baschetbalisti si baschetbaliste,dezmintitori,oameni de bine si oameni de kkt,kiori si orbi,ţărani,intelectuali,prostime.
  Se amesteca totul si se da la fiert,la foc mic sau mare,dupa cum e cazu’.
  Ce iese dupa, se lasa la racoare,cam 10 ani,se baga la apa,anume intr-o apa de linistire,apoi se taie in bucati mai mici si se serveste cu garnitura de UE, la cei interesati. Mai inainte, afli ca ardeleanu’ numa’ pare mai prost dar nu e,ca bucovineanu’ e mai mult homo bucovinensis,e mai breaz dar inca nu este pus pe harta,ca vasluianu’, de betiv ce este,si-a violat si umbra,ca miticii te tin de vorba si-ti umfla banii,ca suntem tigani deoarece suntem rromi,ca asa ne trebe daca ne-am facut ortodocşi,acum suntem şi neşte proşti,iata ce frumoşi şi inalti sunt domnii Falca,Balan,Igaş care nici nu le face lor nimeni nemica deoarece au ales corect cultul,ca de aia a castigat ( asa a zis un bou parlamentar…) PDL alegerile in Bucovina lor ,pentru ca,ma-ntelegi, Imperiul…. Ca Manifest pentru Salvarea Bucovinei si pacea de la Bucuresti precum si ce mai vedeti si dvs.
  Iar toate acestea,pentru ca trebuiau sa poarte un nume,iaca,domnul col(r) Flutur in uniforma de silvicultor bavarez sau cu ie barbateasca bucovineana,sau cu bundita de la Straja,avand deasupra sa stema judetului,avand pe fond,pe scut,adica, culorile steagului ukrainean:albastru si galben!
  Vi se pare de cosmar? Pai este!
  Iar daca nu credeti,mai uitati-va la cele doua imagini de mai sus,ca la cauza si la efect. Poatede aia dzicu unii,eu i-am auzit,ca domnul Flutur poarta bundita ca sa atenueze zornaitul stelelor de pe umar,sa nu dea prost la alegătorii din zona de munte,şes si bahnă.
  ETC.

  Răspunde
 22. Liru_Liru_Krokodilu

  P.S. Va rog, atat frumos cat si respectuos,domnu’ administrator,acest comentariu are si o parte 1,nu are rost sa apara numai partea a doua… Ca si asa zice unu’,Rock,ca pricepe mai greu…

  Răspunde
 23. Rocker

  Dl Liru, alo, delirezi? Dl Drăgușanul înțelegi din prima tot ce vrea să spuna. Este important. Postările lui matale sunt in primul rând prea lungi. Or fi și lucruri interesante de știut, dar cine mai citește atâta? Parca ai intra în trasă. Care imagini de sus? Nu, ori știi multe și le spui prea repede, ori vorbești cu adresă precisă.

  Răspunde
 24. Rocker

  Intre timp pot să constat ca dl Liru a mai avut o postare care n-a aparut nu stiu din ce motiv. Deci era si mai lung delirul! Dl Administrator, cred ca faceti bine ca mai tăiati cate ceva pe aici. Nu este cazul sa se ambaleze toti neaveniții, toată popimea, tot buzncurismul municipiului Suceava. Ca de la gradele lui dl Flutur au tabarât toți pe dl Drăgușanul ca tânțarii însetați de sânge uman cald. Vă cer eu, un cititor tânăr și dezinteresat al dv sa fiti mai cenzurati. Lumea abuzează de libertate si de democrație si dă drumul sa curga pe străzi tot ce-i trece prin minte. Există numeroși vârstinci cu fel de fel de probleme care n-au ce face acasa si inventează scenarii ba contra lui ăla ba contra lui ălalalt. Lea trecut vremea daca nu se dau la cale! Punct. Deci fiti vigilenti.

  Răspunde
 25. Cultura traditionala

  Cam de pe acolo este și asta, doar că nu se cântă: ” Imnul nostru național, „Deșteaptă-te, române!” devenit imn de stat al Românie, din 22 decembrie 1989, a avut parte, de-a lungul timpului, de adaptări la foneticele etimologiste (fiecare publicație avea fonetica ei), dar și de o importantă și nepermisă falsificare oficială, deși, chiar și în lucrările din vremea comunistă, se respecta textul original, publicat, cu chirilice, în „Foaie pentru minte, inimă și literatură”, al doilea număr din iunie 1848. Între imn național și imn de stat nu se poate pune semnul identității, imnul național însemnând mult mai mult, adică identitate sau, cum spunea Arune Pumnul, tot pe atunci, „pecetea dumnezeirii” pe evoluția unui popor” http://dragusanul.ro/falsificarea-imnului-national-al-romanilor-i/) Si va urma.

  Răspunde
 26. Foneticele etimologiste

  Lingvistic vorbind, omul acesta spune prostii imense. Probabil că face așa în tot ceea ce spune el. Și spune multe: în muzică, mitologie, credință, datini, dans, istorie, literatură etc. etc. Se poate consulta oricând un specialist de la Universitate, deși lucrurile sunt simple: confuzia între aspectul vorbit și cel scris al limbii stă la rădăcina acestei năzbâtii. Nu există asa ceva: ”adaptări la foneticele etimologiste (fiecare publicație avea fonetica ei)” în materia pe care o discută el. Este simplu de ce, știe deja un licean: publicațiile nu erau…vorbite, ci scrise. Prin urmare, se poate vorbi de scriere fonetică sau scriere etimologică. În fine!
  Dar este o problemă însărcinarea sau posibilitatea acestui om de a pune în circulație asemenea prostii pe bani publici. Si este iresponsabilă și enervantă lipsa de reacție a celor care răspund de ceea ce el face, precum și a acelora care cunosc aceste prostii și preferă să-și vadă de drum. Este adevărat că nu tragi la răspundere un pieton care traversează rau, trebuie să o facă polițistul. Dar aici, pe terenul acesta, nu există polițiști, ca la circulație, ci doar …cultură.
  Cultura noastră! Dacă Drăgușanul își bate joc în halul acesta, voit sau nevoit, de știința de carte, de specialiști și de specializare, de cultură și de banii noștri (banii publici), asta este de explicat prin puținătatea culturii noastre în anumite privințe. Ecologic este să fii activ în a evita noxele de orice fel, inclusiv de felul acesta! Și nu le poți evita doar punându-ți batista la nas sau ochelari de cal.

  Răspunde
 27. Liru_Liru_Krokodilu

  Ca sa-si ezolve @Rocker problemele cu fierea, sau cu bila,cum ar fi…
  Despre grade,la doua rânduri,astfel:
  Partea 1.
  Ei,si daca ne-am luat cu vorba,iaca,am uitat de unde am plecat,iara domnu’ Ghita , fugit la târgul de la Bergamo, din Germania, (de unde stiti dvs. ca nu este un Bergamo si in Germania? Nu este Roma si in judetul Botosani??) a scapat de foşălăi in chestiunea cu gradele… Insă nu de tot,că n-avea cum!
  Deci, mai intai ne-am ocupat de sluga sa,ca de un rândaş cultural care este,vorba unui fost pesedist fruntaş,că si-aşa omul nostru scrie literatura si mai ales eseuri ştiintifice de almanahe…El a fost facut un fel de arendaş cultural,pe o mosie care i s-a confecţionat din mai multe pârloage ,ca sa aiba si el pe ce să-şi impraştie gunoiul cultural pe care il produce şi pentru care este plătit,ca job_an.
  Ca sa poata face asta,a fost si dumnealui miluit/acoperit cu doua derogări,ceea ce ii confera un fel de clauza de impunitate si ii permite sa adune in sanţul Cetăţii de Scaun a Sucevei cohorte de răncălăi care beau bere,cântă si se micţionează in teritoriul care le-a fost redat lor de catre col.(r) Flutur,deoarece ei au facut revolutia portocalie apoi au murit la colectiv,stabilindu-se aceasta si prin ordin de zi pe unitatea de masura,si anume in masura in care domnul Ghita a mai stabilit ca intelectualii astia cu diplome (cu exceptia camaradului Balan)vorbesc si ei,ce sa faca,ca si-asa sunt platiti cu neşte salarii fabuloase ca sa se opuna reformei si actiunii de hai in Bucovina,atat de puternic incat acuma dumnealui este obligat sa vanda,la pagâni, oile cu care a scris pe dealuri !
  Acuma,privindu-i gradele sale de colonel,lucind discret,aproape mat,ca aurul de buna calitate,pe umerii săi apasati de povara lor dar si de decoratiunile de pe obiectul “ie barbateasca bucovineana” produs in Bucovina sa,ce putem spune?
  Putem spune că ne indoim sincer ca i-a fost retras gradul,daca dvs. stiti ca este asa,va rugam sa produceti si numarul actului normativ la care va referiti. (cf. : “…prin ordin al șefului Statului Major General a fost revocat ordinul anterior de înaintare la gradul de colonel, deoarece nu au fost respectate prevederile art. 94 şi 97 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu referire la stagiul minim în grad pentru înaintarea în gradul următor a ofiţerilor…”) Teoretic,suna bine,chiar corect,insa in realitate gradul nu poate fi luat decat printr-o hotărâre a unei instante de judecata,fiind vorba despre un drept personal al militarului,nu exista in lege notiunea de grade onorifice…Incalcarea legii este una foarte grava ,insa a fost un gest politic,complex si uimitor prin consecintele sale nebanuite de catre public,prin care regimente intregi de pedelisti sau simpatizanti sau basisti sau persoane cu potential au fost introduse,pe usa din dos,intr-un cerc guvernat de reguli stricte de acces – corpul ofiterilor superiori – nu numai in anumite scopuri oculte dar si pentru a compromite,prin diluare si demonetizare,prin inflaţie de grade,armata in rezerva a tarii,aceea care are rolul sau ,LA O ADICĂ ! Nu numai domnul Flutur s-a trezit ofiter superior brusc, in timp ce inca mai facea manevre cu die kluppen…
  http://prntscr.com/crbobt
  …in sensul si cf. mai jos:
  http://prntscr.com/crbp47
  .. ca sa aiba,bietii austrieci,cu ce să-şi faca ,la mândruţa,patu’,cf. folclor :toata lumea-mi zice lotru/c-am furat un lemn din codru/da’ eu lemne n-am furatu’/ci la Schweighoffer le-am datu’…
  Au mai fost facuti si altii,fiecare cu destinatia sa,dar la noi mai apare in listele domnului Dobritoiu,ca tovarăş de arme al domnului Flutur,ceea ce se si verifica pe teren,si domnul mr.(r) Vasile Ilie ! Care ar putea fi,in acest moment, si el un colonel,acolo,un general cu cateva stele,ca doar au mai ramas,sa ne uitam noi la ele!
  Dar la ce le foloseau lor,la ce le feluiau,cum se zice in Bucovina reala,apoi ,dar pentru care fapte? Sa fie,cica,drept plată/ca au luat steagul redutei pesediste si ,pe dată/cu el,patrunsi de glonţuri,s-au prăbuşit in şant?
  Aber nein! Und so?
  Sa observam ca,inainte de a fi fost colonel,dumnealui a fost locotent-colonel! Inainte de a fi lt.col.,a fost maior,deci a intrat in corpul ofiterilor superior,fie acesta si din armăţile altui impostor,ale lui Oprea,care s-a ivit ca capitan de intendenţă,adica de izmene si obiele,si ne-am trezit cu el general cu patru stele de justitie militara!!!Pentru cine a uitat,Eisenhower,cel care a condus debarcarea in Normandia si a reprezentat SUA,inclusiv ca Presedinte,abia le-a primit,cele patru stele…
  Ce vor fi facut ei ,ca fapte de arme,pentru promovarile acestea spectaculoase? Legea invocata de dvs. distinge dupa cum avansarile sunt facute pe timp de pace sau razboi,exista stagii minime in grad,in cazul domnului Flutur, intre gradul de lt.col. si cel de col.(r) ,trebuiau sa treaca doi ani si jumătate…
  Iata,din punctul de vedere al unei persoane care citeste si judeca ceea ce se afla in spatiul public,deci nu din punctul de vedre ale vreunei institutii abilitate (debilitate,as zice eu…) cum se traduc ,in parte,toate acestea…
  Caci institutiile ,abilitate/debilitate,care si cum or fi ele,au treaba lor – sa nu cumva sa ne sufoce ukrainenii cu Marlboro fabricat in şură la Ivan,apoi mai este de siguranţă naţională ce se zice pe forumuri despre Flutur&Balan&Ejusdem_Farinae… Nu este asa mult de cand era,tot de siguranta nationala,daca il vorbeai de rău pe un anume Kiorâş-Kiondrâş,daca insinuai lucruri impudice despre raporturile sale kurvare cu anumiti ministri,mai bulanoşi,care corespund viziunii marinarului despre bordel,ca spaţiu de siguranţă publică! Ceea ce se şi stabilea in sedinte peripatetice săptămânale de catre un trimvirat format din Flutur&Balan&Cojocariu,ca intre gradati&ofiteri superiori cu bască,anume ce mai cârâie duşmanii,ce mai zice ei,pe care îi mai mobilizăm/concentrăm,precum si alte povestiri – dixit presa vorbita din Suceava y compris taximetriştii mai in etate…. Ca nu mult si ne asteptăm sa faca acele institutii culturistice si concursuri de miss sau de masaj,de dat la clean cu râmă,de împletit ciorapi de lână pentru generali aflaţi in teatre,deoarece fenomenul traficului de tigari tinde sa se aplatizeze prin buna invoiala a partilor implicate iar opozitia la reforma a mai scazut,nu mai este nici ce reforma,deoarece atat caii care se reformeaza dupa razboi au fost consumati deja de catre pesti iar purceaua este moarta – tehnocratic vorbind – in coteţ si nu mai necesita interventii,de natura celor mentionate la final de comunicate.
  P.S. Le puteti prelucra in Photoshop,ca sa va iasa convenabil.

  Răspunde
 28. Liru_Liru_Krokodilu

  Multumesc!
  Acuma observ ca @Rocker cam tace,nu ca ar trebui sa spuna ceva,insa cred ca sunt doua ipoteze:
  -ori ca s-a dus sa-si ia tesla si sa-si dea cu ea in *oaie,ca n-ati tinut cont de ce v-a rugat el,anume sa fiti “mai cenzuranti” (!!!)
  -ori ca sa tras o fuga pana la santul cetatii,sa vada daca nu l-a ocupat din nou reactiunea,ca te poti trezi ca din nou paste vaca pe-acolo ori Dontu,ori vreun domn cu diplome arunca cuie si pioneze fonetico-etimologiste,ca sa-l incurce pe marele guru Gâză!
  Insa iata acest mesaj scurt,ca sa-l priceapa si dumnealui ,chiar daca s-a bagat ca gâza-n kuru’ kalului,crezând ca este un SMS fonetic.

  Răspunde
 29. Rocke

  Bine dl Liru care se da …Krokodilu, mai vedem noi ca doar nu se opreste lumea ca caruta. Mai vedem ce va fi pana la urma. Ca si organele astea de care va scarpinati dv cum vreti nor sta ele chiar moarte. Nu pot sa cred ca este permis la liber ceea ce scriet dv. Cu ce stiinta si dovezi? Dar va priveste. Ca de fapt vad ca asa faceti cu toata lume, cum ati facut si cu dl Dragusanul.

  Răspunde
 30. Liru_Liru_Krokodilu

  Ati gasit tesla?
  Sau ati uitat-o la Bergamo?
  In pauza de publicitate, sa vedem ce mai zice despre etimologie si fonetica precum si despre combinatiile dintre acestea vigurosul urmas al lui Titu Maiorescu,domnul Gâzâ-Botezătorul!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.