Potrivit Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA), în luna iulie, pe data de 12, se va declanșa o grevă generală la nivel național în administrația publică. Motivul pentru care se dorește a intra în grevă se datorează Guvernului României, deoarece refuză soluționarea revendicărilor salariaților din primării și consilii județene.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), reprezentativă la nivel naţional, a înaintat Ministerului Muncii notificarea privind declanşarea conflictului de muncă ca urmare a refuzului Guvernului României de a soluţiona revendicările salariaţilor din primării şi consilii judeţene. Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%”, a declarat Valer Suciu, președinte FNSA.

Acesta a subliniat că dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, FNSA a declanşat conflictul colectiv de muncă la nivel naţional în administraţia publică.

FNSA va organiza o grevă generală de o oră în data de 5 iulie, o grevă generală de o zi în data de 12 iulie şi grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19 iulie.

Printre revendicările FNSA se numără acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, acordarea voucherelor de vacanţă, majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %”, a menționat Valer Suciu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.