Respectându-și angajamentul de a lupta împotriva tăierilor ilegale, compania își bazează abordarea pe un dialog constructiv și o comunicare transparentă cu ONG-urile de mediu și pe un sistem de control sporit al lanțului său de aprovizionare. Holzindustrie Schweighofer nu recoltează lemn, dar solicită transportatorilor să își echipeze toate camioanele care vin la fabricile sale cu dispozitive GPS pentru sistemul Timflow. Pentru maximizarea transparenței în lanțul de aprovizionare, acest sistem permite identificarea exactă a rutei livrărilor până la locul de încărcare.
Măsurile propuse prin planul de acțiune al Holzindustrie Schweighofer sunt mai stricte decât cerințele legale și stabilesc noi standarde de control în industria prelucrării lemnului din România. Fiecare dintre cele peste 400 de camioane care transportă bușteni către fabricile de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer este echipat cu un dispozitiv GPS care permite înregistrarea cu precizie a rutei parcurse, de la locul de încărcare până la poarta fabricilor, unde toate informațiile sunt verificate.
Pentru a asigura o transparență maximă, setul de date pentru fiecare transport va fi făcut public, pe www.timflow.com. Utilizatorii înregistrați vor putea vedea înregistrările GPS și fotografiile transporturilor ajunse la destinație. De asemenea pot solicita avizul de însoțire și documentele de proveniență. În plus, utilizatorii pot raporta nereguli sau suspiciuni despre anumite transporturi către experții de conformitate ai Holzindustrie Schweighofer, care vor analiza imediat și vor comunica autorităților dacă s-au descoperit nereguli.
Prima testare a sistemului Timflow a avut loc în luna ianuarie, iar de la 3 aprilie 2017 va fi disponibil website-ul www.timflow.com. În prima lună de funcționare se vor colecta, pentru optimizarea sistemului, informații de la părțile interesate. Toate părțile interesate sunt invitate să ofere sugestii prin intermediul formularului de contact de pe website. Informațiile de pe www.timflow.com vor fi disponibile utilizatorilor care se înregistrează. Pentru a obține informații despre transporturi, utilizatorii trebuie să introducă numerele de înmatriculare ale camioanelor și data livrării. Pentru a proteja datele personale ale șoferilor de camion, informațiile GPS precum și alte detalii solicitate se pot oferi după 24 de ore. Informațiile despre transporturi vor fi disponibile publicului larg pentru maximum 30 de zile. În contextul prevederilor legale, informațiile colectate vor fi stocate timp de 5 ani și pot fi oferite structurilor guvernamentale și autorităților române oricând în acest interval de timp.