Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit primul Metru de Autostradă din Moldova, împreună cu Asociația Națională a Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere a organizat, duminică, 12 mai, o conferință în scaune cu rotile. La  conferință au participat mai multe victime ale accidentelor rutiere, unele chiar pe viață în scaune cu rotile.

Conferința a debutat cu scurte povești de viață ale câtorva dintre victimele accidentelor rutiere care au supraviețuit, dar care au rămas în scaune cu rotile pe viață. Acestea au spus că se alătură demersului lui Ștefan Mandachi pentru ca numărul accidentelor grave generate de lipsa de infrastructură să scadă.

De altfel, la această conferință au fost prezenți și părinții a nouă copii care, de curând, sunt în doliu și cu inima sfâșiată de durere pentru că patru dintre odraslele lor și-au pierdut viața după ce locomotiva unui tren le-a spulberat mașina. Mandachi a subliniat că la acel punct de trecere cu cale ferată și-au mai pierdut viața și alți oameni întrucât semnalizarea lipsește cu desăvârșire, iar culoarea roșie a semaforului feroviar este acoperită cu un carton.

Ștefan Mandachi a vorbit și despre o familie care, din cauză că se afla la locul nepotrivit și la momentul nepotrivit, a fost nevoită să își îngroape cei doi copii în vârstă de 5 ani și de un an, după ce mașina condusă de mama celor doi copilași a fost izbită în plin de o mașină de pe contrasens. Cuprins, vizibil, de durerea celor a căror destine s-au schimbat după ce au fost implicați în accidente rutiere grave, Ștefan Mandachi e dispus să lupte până în pânzele albe pentru o țară mai sigură.

De altfel, Mandachi le-a spus tuturor sucevenilor că „sunt curajoși” întrucât „trăiesc într-un județ care este fruntaș în țara morții”.

„Sunteți niște curajoși, pentru că toți vă aflați în județul morții. România este țara cu cele mai multe victime din accidente rutiere din Europa, suntem pe locul întâi, iar Suceava este locul unu între județele din România, deci sunteți niște curajoși. Avem oameni care sunt veniți din toate localitățile, de la București, din Cluj, Piatra Neamț, Botoșani, Iași. Când ajungeți la Drăgușeni, să știți că ați ajuns în județul morții, Suceava. Acest eveniment, de fapt nu este un eveniment, este o discuție, pentru că eu îmi voi lansa un proiect de film documentar, nu voi lansa astăzi filmul documentar care are ca temă consecințele dramatice ale lipsei infrastructurii din România, este o discuție cu victimele din accidentele rutiere și să spunem actorii care, impropriu spus, joacă în filmul nostru documentar”, a spus antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi.

În fapt, ctitorul primului metru de autostradă din Moldova a spus că va lansa, în luna august, documentarul privind consecințele lipsei infrastructurii rutiere sigure în România, care va avea 110-120 de minute și care va prezenta situații dramatice și cauzele lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.