Aș scrie ceva despre domnul senator Ilie Niță, dar nu am ce.

Distinsul domn, în afară de faptul că este prietenul liderului ALDE Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, nu pare a mai avea vreo calitate demnă de luat în considerare. Probabil asta îl face și om politic. Și nu orice fel de om politic, ci ditamai senatorul care reprezintă alegătorul sucevean în bojdeuca aia construită de Ceaușescu, care deservește la ora actuală floarea cea vestită a capitaliștilor români.

Mie îmi place domnul Ilie Niță pentru că este discret. Orice ar face, nu lasă urme. Dovadă fiind și activitatea sa parlamentară, pe care o bănuim a fi prodigioasă, dacă nu ar lipsi cu desăvârșire. Mă rog, asta cu „lipsită cu desăvârșire” o scot gurile rele și invidioase, nu că (nu) ar fi adevărată informația. Chestia e că nici ca vicepreședinte al Consiliului Județean  Suceava nu s-a văzut nimic după el și nici ca senator nu pare a face ceva în plus. Noi știm că frecatul mentei este o activitate complexă, care necesită un efort intelectual ieșit din comun și o condiție fizică deosebită, doar că domnul Ilie Niță pare a abuza de aceast privilegiu.  Și ne temem sincer pentru sănătatea sa!  Pentru că dacă freci menta exagerat, orbești sau devii debil cu capul. Ca să nu mai zicem că în unele cazuri îți ies ochii ca la melc, melc codobelc.

Tot deosebit de discret este și în privința studiilor sale și a carierei. În acest sens, este un politician atipic, pentru că CV-ul domniei sale lipsește cu desăvârșire din spațiul public. Nu știm unde a învățat, ce a învățat, dacă a învățat, ce a lucrat, unde a lucrat, dacă a lucrat. Nimic. Știm doar data nașterii, dar dacă el nu face publice restul informațiilor, nici noi nu menționăm data cu pricina. Sîc!

În ciuda faptului ca nu s-a făcut remarcat cu nimic în viața politică, onorabilul domn senator este președintele Comisiei pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare și membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital. După ce ați citit asta, vă rugăm să închideți gura, că intră musca. Pe bune. Chiar în aceste două comisii activează.  Pe lângă tăiat frunză la câi….munca destoinică depusă în comisiile respective, domnul Ilie Niță pare a fi și deosebit de prietenos. Astfel, dumnealui face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Belgia, Grupul parlamentar de prietenie cu Germania, Grupul parlamentar de prietenie cu Federația Rusă și Grupul parlamentar de prietenie cu Thailanda. De aici rezultă că în Senatul României activitățile în grup sunt foarte apreciate.

De la începutul mandatului a fost cosemnatarul a cinci inițiative legislative și a vorbit o singură dată, probabil când a depus jurământul, în plenul Parlamentului. Așa că o fi el prietenos, dar nu-i defel vorbăreț. Lumea probabil l-a votat pentru că are un suflet bun. Atât de bun încât are grijă de tine și după ce mori, oferindu-ți loc în cimitirul proprietate personală. De fapt, probabil de aici i se trage discreția. Nu de alta, dar poate îl mai votezi odată…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.