Imagini desprinse parcă dintr-un film de groază au apărut în spațiul public și înfățișează interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița. Mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos. Managerul spitalului recunoaște că imaginile sunt într-adevăr din interiorul unității și a deschis o anchetă internă.
Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie și că nici nu are timpul necesar pentru a-i îngriji corespunzător.
În plus, la această problemă se adaugă deficitul de cadre medicale din spital.
Fotografiile au fost postate de foști pacienți cu coronavirus care au fost internați în acest spital din Reșița și care au dat detalii șocante despre modul în care sunt tratați bolnavii.
Pozele au fost făcute în clădirea secției de boli infecțioase a spitalului, separată de clădirea principală, construită în anii 50 și la care nu s-a făcut nicio reparație de 15 ani.
DSP Caraș Severin va face un control ca să vadă în ce condiții sunt îngrijiți pacienții. Totodat, directorul a demarat o anchetă internă.
Alina Stancovici, managerul Spitalului Reșița, a recunoscut la Digi24 că știe situația și a recunoscut ce se întâmplă în spital. Ea a spus că este la conducere de câteva săptămâni și că a sesizat încă din septembrie Ministerul Sănătății cu privire la aceste probleme.
„Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul.
În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătății cerând un spital modular.
În Caraș-Severin, pnă acum o săptămână erau doar două spitale Covid – cel din Reșița și cel din Caraș. Secția de penumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director.
Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale.
Condițiile nu sunt cele mai bune. Avem personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succed la două zile pe liniile de gardă„, a explicat ea.
Managerul a spus imaginile surprinse au fost făcute înainte de a se face curățenie și că sunt deficiențe pe care le cunoaște.
„Mă confrunt cu ele în fiecare zi. Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru.
Am deschis o anchetă internă pentru a vedea care sunt pacienții, cine i-a îngrijit, când au fost făcute fotografiile, am vorbit cu personalul pentru a identifica situația și pentru a lua măsurile care se impun„, a spus Alina Stancovici.
Lasa un raspuns