Marţi, 2 iunie, Centrul pentru Sprijinirea Tradiţiilor Bucovinene a găzduit prima expoziţie a copiilor din clasa prof. Oana Chilariu Moruz, expoziţie care va fi repetată frecvent, etalând lucrările altor copii, din clasele altor profesori.

Aşa cum era de aşteptat, holul de la intrarea în edificiul aparţinând Primăriei Suceava s-a umplut de copii şi de părinţi. Copiii au fost mult mai puţin timoraţi decât părinţii, deoarece erau obişnuiţi deja să fie împreună, de la orele de pictură şi au fost ceva mai greu de stăpânit deoarece era prima lor expoziţie.
Doamna Gabriela Teişanu a rostit un scurt cuvânt de deschidere în care a subliniat interesul Centrului Cultural Bucovina în perpetuarea valorilor artelor plastice, mai ales în rândul copiilor, după care a prezentat-o pe profesoara copiilor şi i-a dat cuvântul.
Prezentarea Oanei Chilariu a inclus indicaţii despre metodele de predare pe care le aplică în relaţiile cu copiii, despre libertatea pe care o lasă copiilor în exprimarea artistică, din dorinţa de a oferi fiecăruia dintre ei şansa de a-şi descoperi propria cale. Rezultatele sunt cu adevărat uluitoare şi am fost foarte uimit când am aflat că tablourile din expoziţie aparţin unor copii cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani. Culori vii, compoziţii echilibrate şi, dacă poţi recunoaşte lucrările celor mai micuţi, rămâi uluit de profunzimea lucrărilor celor mai mari.
Talentul pedagogic se moşteneşte, aşa cum se moşteneşte şi talentul în artele plastice, iar tabloul prezentat de Sofia Chilariu ne vorbeşte deja de apariţia celei de-a patra generaţii Moruz. Din veselia copiilor am înţeles că Oana Chilariu reuşeşte să le fie mai mult decât profesor şi asta nu face decât să uşureze relaţia profesor-elev.
Aşa cum v-am obişnuit, fotografia de ilustraţie a acestui articol provine din albumul publicat pe pagina ei de facebook de Lăcrămioara Gavrilovici, căreia îi mulţumesc pentru acceptul de a-i folosi lucrările.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.