Sportul şi exerciţiul fizic pot fi considerate instrumente de socializare extrem de importante. În societăţile moderne sportul reprezintă un fenomen a cărui importanţă a crescut foarte mult, devenind din ce în ce mai prezent în viaţa cotidiană.
Corpul uman are nevoie de activitate fizică moderată sau intensă, cel puțin 30 de minute pe zi. Beneficiile de natură fizică, socială și psihică transformă ciclismul într-un sport potrivit pentru toate vârstele.
Beneficiile mersului cu bicicleta sunt numeroase întrucât, în timpul pedalatului, sunt solicitate părți ale musculaturii mai puțin antrenate în cazul altor sporturi și, de asemenea, presupune un efort semnificativ al întregului corp.
Astfel, mersul cu bicicleta tonifiază și întărește mușchii, poate ajuta la controlarea diabetului, îmbunătățește funcțiile cardiovasculare, crește nivelul energiei din organism și reduce durerea musculară. De asemenea, ciclismul este de ajutor pentru pierderea în greutate, scade riscul cancerului, poate ajuta persoanele care au probleme cu artrita, construiește densitatea osoasă și dezvoltă plămânii și îi menține sănătoși.
Pe de altă parte, mersul cu bicicleta întărește sistemul imunitar, crește rezistența organismului, corectează postura, favorizează mobilitatea articulațiilor și scade riscul bolilor de inimă.
În ceea ce privește beneficiile ciclismului din punct de vedere psihic, acesta diminuează stresul, crește încrederea în sine, îmbunătățește abilitățile de orientare, stimulează creierul, influențează bunăstarea mintală și, de asemenea, reduce anxietatea și depresia. De altfel, mersul cu bicicleta dezvoltă creativitatea, creează o stare pozitivă de spirit și provoacă depășirea propriilor limite.
Trebuie subliniat faptul că plimbările cu bicicleta sunt ușor de integrat în activitatea zilnică, fiind, în egală măsură, o activitate sănătoasă, distractivă și o formă de exercițiu fizic în aer liber.
În ceea ce îi privește pe cei mici, orice părinte dorește ca micuțul său să se dezvolte frumos, atât fizic, cât și mental. Astfel, caută să îl implice în tot felul de activități educative și sănătoase, având grijă să fie în siguranță și să se bucure de copilărie.
În alegerea unei biciclete pentru cei mai mici dintre membrii familiei, trebuie să țineți cont, în primul rând, de siguranța pe care aceasta i-o oferă copilului. În acest sens, îndreptați-vă atenția către un produs fabricat din materiale de calitate și nu uitați să cumpărați și cască, genunchiere și cotiere, acestea sunt absolut necesare la început.
Începeți cu o bicicletă cu roți ajutătoare, pe măsura piciului vostru, desigur. Chiar dacă va fi nevoie în viitor de achiziționarea unui alt model, deoarece copilul va crește, acum trebuie să vă asigurați că mărimea bicicletei este potrivită și nu va determina dureri de picioare sau probleme la nivelul genunchilor.
Lasa un raspuns