Chef Tudorel Creangă a publicat volumul său, „Bucatele lui Creangă”, la editura Pim din Iaşi, iar ițcăneanul, silvicultorul, ecologistul, publicistul și scriitorul Cezar Straton a editat ultimul său volum „Dicţionar amoros” la editura Opera Magna, Iaşi. Deja, cartea lui Cezar Straton a obținut și Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Bacău.
Despre chef Tudorel Creangă, în calitate de autor şi despre cartea sa, a vorbit prietenilor prezenți la eveniment chef Mihai Zamfira, Teodora Gâlcă şi prof. univ. Camelia Ignătescu, iar „Dicţionarul amoros” semnat de Cezar Straton a fost prezentat de jurnaliștii L.D. Clement, Gabriel Ghincea și de Mihai Pânzaru PIM. Manifestarea a fost moderată de poeta Carmen Antoaneta Marcean și a avut loc și un recital al artistei Inga Scutelnicu. „Pentru inginerul silvic Cezar Straton, veșnic iubitor de frumos, amorul este reprezentat pe litere, pentru a fi mai ușor de înțeles și de digerat. Vorba lui blândă a fost transformată în scris cursiv, incluzând experiențe personale, dar și citate”, a spus un critic despre carte. Tudorel Creangă a scris ce știe mai bine: rețete. Rețete peste rețete și multe soluții gastronomice și secrete. Un volum de bunătăți structurat pe categorii: borșuri, supe, ciorbe / gustări / salate / carne de oaie / carne de vită / carne de porc / carne de pasăre / carne de vânat / pește și fructe de mare / deserturi / mâncăruri de post / sosuri. În timpul sesiunii de autografe, o doamnă blondă, între două vârste, spune: „Ești ceea ce mănânci. Ești ceea ce citești.” Nu îndrăznim să o contrazicem…
Între bunătățuri culinare și dragoste adevărată, cu chef Tudorel Creangă și scriitorul Cezar Straton

La sfârșitul săptămânii trecute, la Der Bautischler, meniu de zile mari, de sărbătoare, meniu spiritual. Au fost lansate două cărți: „Bucatele lui Creangă”, autor chef Tudorel Creangă şi „Dicţionar amoros”, ultima carte a scriitorului ițcănean Cezar Straton.
Lasa un raspuns