Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, taxează dur declaraţiile liderilor PSD, care atacă zi de zi performanţele Guvernului Cioloş, spunând că actualul guvern este Guvernul PNL, deşi, în realitate, PSD continuă să deţină puterea reală, efectivă, atât în administraţia centrală, în structurile deconcentrate, cât şi în administraţia locală.

„PNL nu a avut majoritate în Parlament ca să poată învesti Guvernul. Dacă am fi avut majoritate în 2015, atunci prim-ministrul şi Guvernul erau de la PNL. În schimb, PSD a avut şi continuă să aibă majoritate, iar minciunile liderilor PSD nu au nici o legătură cu realitatea. În plus, PSD a fost efectiv la guvernare aproape 4 ani, începând din aprilie 2012, şi am văzut cu ochii noştri ceea ce a lăsat în urmă Guvernul Ponta: o Românie plină de rugină şi şantiere abandonate, 4 ani fără investiţii, zero locuri de muncă noi, dezastru la fonduri europene, dezechilibre economice şi sociale uriaşe. Mai mult decât atât, ştim cu toţii că plecarea de la guvernare a PSD în toamna tristă a anului trecut nu a fost decât o amară iluzie pentru toţi românii care se săturaseră de politicile păguboase ale socialiştilor. Astfel, chiar dacă Victor Ponta a demisionat în 2015, PSD a continuat şi continuă să deţină şi astăzi frâiele puterii în toată ţara. Plecând de la înalţii funcţionari din ministere, şefii structurilor deconcentrate şi mergând până la directori de şcoli şi manageri de spitale, PSD nu a plecat niciun moment de la guvernare”, a declarat Ioan Balan.

balan ioanDeputatul Ioan Balan este ferm convins că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu face decât un joc ieftin de imagine atunci când „se umflă în pene” şi anunţă depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloş, chiar înainte de alegerile generale.

„Dragnea se află de ceva vreme într-un mare vid de imaginaţie politică, iar, de la căldura asta mare, nu i-a ieşit decât o ameninţare necredibilă cu moţiunea de cenzură. Oare pe miile de şefi PSD care ocupă posturi înalte în statul român i-o fi întrebat înainte să lanseze această temă? Nu cred, pentru că cel mai probabil astăzi nu mai era şeful PSD. Ştim cu toţii că Dragnea nu va depune o moţiune împotriva Cabinetului de tehnocraţi, atâta vreme cât PSD-ului îi este foarte călduţ în miile de posturi pe care le ocupă în toată ţara. O moţiune a PSD împotriva Guvernului condus de către Dacian Cioloş ar echivala cu o moţiune împotriva PSD, împotriva miilor de PSD-işti cu funcţii în administraţia centrală sau care reprezintă ministerele în judeţe”, a subliniat Ioan Balan.

Totodată, deputatul Partidului Național Liberal condamnă modul mincinos în care PSD Suceava a demarat deja campania electorală, promovând un slogan mincinos.

„Am tras speranţă că PSD se va schimba după lecţia dură pe care i-au dat-o românii în anul 2015 şi nu-şi va mai baza relaţia cu electoratul doar pe minciună şi promisiuni fără acoperire. Cu toate acestea, de zile bune PSD Suceava îşi mobilizează membrii şi încearcă să-i păcălească pe cetăţeni cu sloganul prin care promit că de la toamnă «vin la putere» şi că PSD va da Guvernul şi premierul. Minciună! PSD nu trebuie să vină la putere, PSD este la putere. Nu de ieri, nu de azi, ci din 2012. PSD este la putere atât în Suceava, cât şi în majoritatea judeţelor ţării, controlând majoritatea structurilor deconcentrate ale ministerelor. Este condamnabil modul în care PSD Suceava încearcă să-i păcălească pe oameni vânzând iluzii că un viitor guvern PSD le va rezolva toate problemele şi că îi va scoate pe bucovineni din sărăcie. Din păcate, PSD Suceava a fost la putere sub guvernarea Ponta, iar astăzi PSD Suceava continuă să exercite puterea centrală prin structurile deconcentrate ale ministerelor, rezultatul fiind cel pe care îl cunoaştem cu toţii – sub PSD, Bucovina a ajuns cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană. Văzând aceste minciuni ale liderilor PSD, sunt convins că acest partid nu se va schimba niciodată şi că PSD nu este capabil să creeze proiecte pentru Suceava care să scoată Bucovina şi pe bucovineni din sărăcie şi subdezvoltare”, a concluzionat deputatul PNL, Ioan Balan.

3 Responses

 1. Cetatean_con_fuzz

  Ei,asta este,ce au vrut bocovinenii au, sa se spele si pe cap,adica au vrut Flutur&Balan sa le tie cuvantari in limba lor cu indemnuri pentru vite – acuma au!
  In fiecare zi iese un papagal in uniforma “bavareza” de “silvicultor”,ceva care este ca un spillhosen chinezesc de pe vremea lui Mao,o uniforma cu o taietura indrazneata,Ghita descheiat la copca,deci iese si tine cuvantari despre cat de bine o sa ne fie… Se si vede,ca si in precedentul sau mandat,inca ne mai suna in urechi promisiunile de atunci,toate urmau sa fie gata,avea idei,semnaseu chestii rasunatoare (numai depozitul de pe Mestecanis nu recunoaste ca l-a semnat+nasit…) ,se imbraca corespunzator ,cu “ie barbateasca” (!!!),arata cu degetul,increteste fruntea,da pe repde-inainte contoarul cu turisti,in fiecare zi iese ca un guster pe fond verde (o culoare de dreapta,nu? Ca stie inima lui multe dar nu poate spune ,camarazi…)
  Este foarte sfatos,ne ia de prosti,adica le zice el diasporenilor ca ,uite,si eu am lucrat la Germania,la mistrie si la cancioc,am driscuit la greu,dar din banii dati de prostii de nemti mi-am facut casa cu 10 camere,in loc sa-i investesc in vreo afacere… Asa ca am intrat acolo unde intra toti dreptacii,la stat,sa va luminez pre voi,sa fiu la mila cumnatilor care imi mai trimit cate o rabla,mai un Audi,mai un BMW…
  Tre’ sa intelegem ce boi sunt nemtii astia,adica ei isi fac o casa de vacanta,sa zicem,cu 5-6 camere,angajeaza gastarbeiters din astia ,guşterii,si ii platesc sa-si faca in Romania lor salbatica vila cu 10 camere!
  Ja Wohl!
  Dar ce este diasporeanul,luat,asa,nud?
  El este ,cum a zis un clasic,un proletar! Fiindca el are doar forta de munca pe care si-o vinde mai bine la neamţ,ca daca era platit mai bine in mandatele lui Flutur, ramanea la Comanesti,ca sa faca case de 10 camere.. Deci,diasporenii pleaca la Germania care cu o valijoara in care au periuta de dinta si izmenele flanelate pentru diminetile reci, care cu *izda-n plasa,dupa sex,nu?
  Si ce le-a zis Marx proletarilor,in circumstante oarecum asemnataoare,cand si aceia erau cam tehui si umblau brambura,individual? Le-a zis asa:
  “Proletari din toate tarile,uniti-va! Voi nu aveti decat lanturile de pierdut,aveti o lume de castigat!”
  Globalism avant la lettre,frate,caci iata ce le-a zis si Flutur la diasporeni,veniti special sa-l vada pe el in “ie barbateasca bucovineana” la sedinta cu diasporenii:
  “Uniti-va,diasporeni,eu atat pot sa va spun,nu faceti ca mine care mi-am facut din driscuit casa cu 10 camere!”
  Cum ar fi: “…voi nu aveti decat lanturile de aur de pierdut!” Votati prin corespondenta ,votati-ne pe noi,tineti minte semnul electoral – ia barbateasca de Bucovina! Cameşa de lautar…
  Insa culmea jigodismului si a imposturii politice,economice,administrative si culturale o reprezinta iesirea la rampa a acestui mafiot iesit din scolile de mafioti penticostalo-magurene,domnul nelu,care este un atat de mare bucovinean venit cu pluta de la Hiliseu&Horea&Kloshka&Krishan incat nu-l mai incap Obcinele,trebe neaparat sa facem ceva cu el,in sensul ca sa-l promovam ceva mare la Bucuresti,cum ierea sa si iasa,daca nu intervenea accidentul de parcurs din 2012,cand nu mai incapeau sa ceara azil politic in la terre d’asile de la Pinalti,pre unde s-au ascuns si unii dintre aceia cu basca,care racesc imediat ce nu sunt bine acoperiti – cojocari,alte lepre fesebiste…Domnul acesta care provine din negustoria cu mici din carne de caine,avand deci origini sociale sanatoase,studii kklau,ne zice cum este sa fii bucovinean fericit,stie el,caci inca mai are rabdare cu noi…
  http://prntscr.com/c6fkci
  Deci,ce-ai zice ca este,dupa mekla,personajul al doilea,de la stanga la drepata,(cum altfel???) cum te uti la poza? Cu ce seamana el?
  Desfid pe oricine sa spuna ca seamana cu un kkt dospit la foc mic,pedisto-magureano-penticostal,un impostor de duzina,venit cu pluta de la apele Başăului (unde şezum si plânsum,cum ar zice psalmistul…)caci dumnealui este intelectualul de succes,omul care a fost tinut ascuns,incorsetat de fortele reactionare pesediste, la dos,la intunericul pietei mici,de mici din carne all inclusive de caine si vodca contrafacuta cu spirt de Botosani&Ukr….Dar si cand a scapat cu lumina data de un alt padurar din Volovat,cine l-a mai putut tine,nene? Nici dracu’,sa va zica seraficul pastor-sef pe regiunea penticostala de nord-est,domnul col.(r)Serban Costache ! Care daca nici asta nu stie,apoi nici dracu’ nu stie!
  Studii? Sa fim seriosi! Sa iasa la interval orice pesedist,pretins bucovinean ,care a biruit reactiunea si si-a dat (sau luat…)bacalaureatul la 29 de ani! Binecredinciosul Igaş,cu bacalaureatul luat la 24 de ani,tâmplar si el,ca Josif dar si ca domnul Nelu, a ajuns abia reprezentant al Parlamentului in relatiile cu UNESCO,ca sa se vada ce inseamna cultura,sa poata si domnul Flutur imbrobodi pe acel UNESCO pesedist ca sa faca si Dragomirna monument protejat de UNESCO,nu? Apoi,ce studii mai are domnul Nelu? Pana i le publicam,desi ar fi publice dar mai dispar ele in ceata,sa va spunem ca este doldora de titluri,care de la UPA Iasi,care de la UPA din Iasi (numai cativa intelectuali mesteri cunosc diferenta,mucles!)care depe la Dunarea de Jos&De Sus,unde si-a dat s dumnealui si doctoratul in management,impreuna cu timidul efendi procoror Dâmbu,aducatorul de nupuri,incat ai zice ca din cca si aproximativ 50 de ani din viata pe care i-ar cam avea domnul Nelu si-a petrecut cam cca 65 pe bancile scolii! Basca cursurile sale de diplomatie sau de informatii care sa-l faca apt sa ocupe posturi de mare raspundere in anumite servicii,ca sa afle dumnealui ce n-a putut afla in precedentul mandat,anume cine i-a scos lui vorbe proaste,astazi si maine,vorbindu-l atat de urat pe la spate !!
  Deci iata cine face jocurile,cine sponsorizeaza din pusculita lui,cine ne invata cum este sa fii bucovinean fruntas,cum este bine sa dormi pe stanga si sa te scoli cu sageta sculata pe dreapta! Las’ca mai este un domn venit tot de pe la universitatile din Vlasinesti,care ne tine din scurt si ne da diplome de bucovineni,care cum suntem,de se duc jicovenii,putnenii precum si alti guşaţi cu limba scoasa,sa primeasca diploma de bucovinean din mana specialistilor!
  Caci aici este intelepciunea,vorba unor scripturi laice,sa te ai bine si cu domnul Cucu din Sârbi ot Vlasinesti,sa-ti ceteasca el numele cu poticneli iar substantivele comune cu mai mult de trei silabe sa le pronunte la plesneala,cum stie el,ca cine dracu’ a mai vazut om sa ceteasca cuvinte mai lungi de doua silabe si sa nu se incurce cat-de-cat…
  Iata ,dragi bucovineni&diasporeni cine va invata si cum veti reusi,uniti,sa va intoarceti acasa si sa-i votati pe Flutur&Nelu,sa va mearga bine,pentru prima dat in ultimii 100 de ani.
  Iar daca sunteti cuminti si păpaţi tot,o sa vi se dea voie sa va faceţi un selfie cu domnul Emil Ursu,la cetate,cu o pasare neagra pe braţ,ceva care sa semene cu un şoim.
  La asa un moment emotionant,care se intampla asa rar in istoria unei natiuni,in care tot ce este produs in Bucovina este mai mare si mai umflat,in care cresc ovinele ca bovinele,nu se cuvine,oare,sa incordam si lira,incurajati si de manifestarile artisticile de la Corlata?
  Deci:
  Hai in Bucovina,la Cetate/Sa cadem cu totii pe spate/Cumnate,verisori, afini/Diasporeni cu titlu de investitori straini/Ca sa-i vedem pe Flutur,Nelu,lepra pedeleasca/Invesmantati in ia barbatesca/De Bucovina,că cum altcumva?/Vino mata,cum poti, la Suceava/Si ia-le si pe mă-ta,si pe soacra-ta!/Ca sa ne iasa si statistica!

  Răspunde
 2. Cetatean_Con_fuzz

  P.S.
  Rascolind prin arhivele presei libere din Suceava,cu câţiva ani în urma,când organizatia de tineret a PD precum si cuvioasele de la organizatia de penticostali relativ tineri si relativ destepti posatu in draci,exprimandu-si admiratia pentru nea ghiţă-aducatorul,pe când faceau bulbuci din tot organismul faţă de acest geniu al Obcinelor Mari si Mici&Feredeului,iata ce posta infatigabila barda Maria Loghin-Suceava,in considerarea unor efecte turistice:

  MARIA LOGHIN -SUCEAVA • 3 ani în urmă

  „In frumoasa Bucovina
  Cu aroma de slanina
  De vin fiert si de jumari
  Vin romani de peste mari si tari.
  Si in prag de sarbatoare
  Vreau sa va fac o urare
  Sa va luminati la minte
  Ca Nehifor nu-i cuminte.
  Suceveni sa nu uitati
  Pe Flutur sa il votati.
  Numai el este salvarea
  Sufletul si alinarea
  Bucovinei mele dragi.”
  De aceea sarim si noi la cap si propunem un fel de premiu pullitzer pentru efecte speciale profluturesti,care sa fie decernat de catre domnul Emil Ursu,la Cetate,tuturor odacilor si postacilor care obtin succesuri in laudarea si evidentierea meritelor domnului Flutur in punerea Bucovinei pe harta,care sta ea,Bukowina,ca proasta,nepusa pe harta de cca si aproximativ 100 de ani!

  Răspunde
 3. Cetatean_con_fuzz

  Pîsî la P.S…
  Regret sincer,am avut un moment de ratacire,premiul pullitzer ,varianta pentru efecte speciale bucovine, trebe sa fie decernat de catre domnul Dumitru Cucu,.acest mecena din Sarbi-Vlasinesti! Numai textul sa fie citit de domnul Emil Ursu,spre ase evita unele sincope la cuvintele mai lungi de doua silabe.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.