Fie că vorbim de fonduri europene, proiecte finanțate cu ajutorul Grupului de Acțiune Locală „Confluențe Nordice” sau fonduri proprii, Oros „a tras de sfori” pentru a schimba fața comunei Ostra.
A preluat mandatul de primar în anul 2012 și pentru că în 2010 au avut loc inundații în această comună, Oros și-a început activitatea prin a reface și moderniza infrastructura rutieră afectată de inundațiile din 2010. Vorbim aici de o lungime totală a drumurilor de 2,200 km, care a fost refăcută. Investiția a fost demarată la semnarea contractului de finanțare, în 2012, având continuitate în 2013 și a fost finalizată la data de 14.10.2014. S-au investit atunci peste trei milioane de lei, ca toate lucrările să fie de calitate.
Cu o viziune modernă, Oros a înțeles încă de la început, că orice comunitate care stă bine la capitolul infrastrctură, poate evolua și pe celelalte domenii mult mai ușor.
Astfel, în comuna Ostra au fost reabilitate și întreținute destul de multe drumuri comunale și vicinale. Putem aminti aici întreținerea drumurilor comunale Grădina de vară – uliţă Titi, Uliţă Babătă, Uliţă Dodicu – Băişescu, Ulită Tinofi – Băişescu, Uliţă Ion a Virii – Băişescu, Uliţă Chicirca – Băişescu, Uliţă Paparus – Băişescu,Uliţă Ţarină – Băişescu .
Tot la acest capitol putem vorbi și despre reabilitarea podurilor și punților comunale, deloc puține la număr.
Pentru a nu se repeta experiența din 2010, Oros s-a axat și pe realizarea unui sistem de evacuare a apelor fluviale și a investit în lucrari de regularizare a cursurilor de apă și viiturilor cu gabioane.
Dacă în 2020, toate localitățile vor fi obligate să aibă apă și canalizare, comuna Ostra stă bine la acest capitol. Aici, edilul comunei a investit peste șase milioane de lei doar în alimentarea cu apă și peste două milioane de lei în stația de epurare.
Trebuie subliniat faptul că acest primar încearcă de fiecare dată să atragă cât mai multe fonduri pentru comuna sa, lucru care l-a ajutat în dezvoltarea comunei sale.
„Facem parte din GAL „Confluențe nordice”. Momentan, acest grup de acțiune locală reprezintă singura sursă de venit pe fonduri europene și mă bucur că am reușit să reabilităm sediul primăriei, să reabilităm parcarea din centrul civic și să modernizăm terenul de sport, cu ajutorul acestui GAL. Toate aceste investiții au costat aproape 150.000 de euro”, a declarat pentru SuceavaLive, Ioan Oros, primarul comunei Ostra.
Totodată, în comuna Ostra s-au mai investit din buget local peste patru milioane de lei, iar în total, primarul Ioan Oros, a adus în comuna sa peste 17 milioane de lei, bani pe care, a încercat să-i investească în domeniile în care cetățenii acestei comune au avut nevoie.
Pe lângă aceste investiții, există și alte proiecte în derulare, iar primarul se pare că tratează și astăzi lucrurile cu aceași seriozitate cu care a tratat această slujbă, de la bun început.
Bravo domnului primar din Ostra….merita aplauze …succes in continuarie…merita o statuie…