Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa Guvernării cu ocazia participării la un Forum dedicat campaniei antifumat.

„Una dintre prioritățile mandatului meu, în materie de sănătate, este promovarea prevenției și a educației pentru sănătate. Guvernarea PSD a eșuat și în ceea ce privește prevenția care nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare. De fapt, în pofida promisiunilor făcute de guvernanți, nu vedem campanii eficiente de informare menite să le explice oamenilor care sunt riscurile la care se expun și dacă asta ar fi singura problemă… Nu vedem nici mult promisele spitale regionale, nu vedem nici îmbunătățirea structurii sectorului sanitar și, cel mai grav, nu vedem niciunde grija pentru oameni.
Vedem, în schimb, ignorarea problemelor din sănătate, pacienți nemulțumiți, medici demotivați, crize și noi scandaluri televizate. Sănătatea generației de acum și a celei viitoare trebuie să fie mai presus de orice obiectiv care aduce câștiguri electorale sau politice pe termen scurt, chiar dacă rezultatele programelor de sănătate care promovează prevenția, nu sunt vizibile imediat. Ele generează beneficii pe termen mediu și lung. Prevenția, în sensul tematicii în Forumul de astăzi, înseamnă comunicarea riscurilor fumatului, transmiterea informației prin canale avizate de către experți, politici de combatere a consumului de tutun coerent implementate, legislație adecvată”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.