Președintele Klaus Iohannis l-a primit ieri la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul landului federal german Hessa, Volker Bouffier. Oficialul german a fost însoțit la întâlnirea cu șeful statului de președintele Parlamentului de land, Norbert Kartmann, și de alți oficiali ai landului Hessa.

volker bouffier iohannis klaus

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, discuțiile s-au concentrat asupra posibilităților de consolidare a cooperării dintre România și landul Hessa, inclusiv prin înființarea, la propunerea părții române a unei Comisii mixte de colaborare bilaterală, cu grupe de lucru în diverse domenii, cu accent pe componenta economică. Propunerea a fost acceptată de oficialii din Hessa.

Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru atragerea de noi investiții germane din partea landului Hessa, prezentând perspectivele favorabile ale economiei românești”, se precizează în comunicat.

Ambele părți au subliniat importanța pe care o are comunitatea românească, a patra ca număr în landul Hessa, și, respectiv, cea germană din România.

Cei doi oficiali au discutat și despre fenomenul migrator cu care se confruntă Europa. Președintele Iohannis a prezentat poziția principială a României în acest dosar, subliniind aportul substanțial și solidar al țării noastre la efortul european, pe baza principiului contribuției voluntare și cu luarea în considerare a capacităților naționale existente.

În plus, a fost subliniată necesitatea soluționării cauzelor profunde ale fenomenului migrator recent, prin găsirea de soluții solide la criza din Siria și prin sprijinirea dezvoltării durabile a zonelor-sursă pentru migrație din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.