Astfel, primarul a anunțat că și anul acesta se vor putea oficia cununii mai pe oriunde își vor dori tinerii, pentru că dumnealui își dorește ca natalitatea orașului să crească. Astfel, el este dispus să se deplaseze oriunde, și să facă pe plac tinerilor cât îi stă în putință, chiar și să închirieze costumele medievale, pentru cei care doresc o cununie mai specială.
„În 2004 când am câștigat primele alegeri, ÎPS mi-a propus să mergem să oficiem căsătoriile în biserici, în ideea că acolo este un loc sacru. Tinerii, între timp au început să înțeleagă altceva, vor pe dealuri, pe văi, la teatru, la cetate, la muzeu, ideea fiind de a merge la biserică, de a face ambele cununii acolo. Nu vreau să spun cam ce eforturi facem noi, cei de la primărie, mai ales pe timp de vară când avem câte 50 de cununii în afara primăriei și alergăm din 10 în 10 minute, este un efort extraordinar de mare, tinerii mai și întârzie, zic ei sfertul academic, doar că noi în acest sfert de oră putem oficia încă 2 cununii.
Dar, în fine, asta e situația, este un lucru absolut normal, legal, dar ideea este de a le face la biserici. Am mai făcut și excepții. Probabil la Cetate sau la Muzeul Satului dacă vor dori, în Sala Tronului am mai oficiat cununii, dacă instituția a fost de acord, nu am avut niciun fel de obiecție. Dacă vor să închirieze costumele medievale, atunci le vom putea oferi pentru cei care au nevoie.
„Eu sunt un om creștin, logica a fost să le facem în biserică, pentru că odată registrul de cununii a fost acolo, dar culmea e că mergem la biserică și tinerii nu mai vor în biserică, ci în curtea bisericii. Din punctul meu de vedere nu mai are niciun farmec, dar asta-i viața. Suntem vreo cinci persoane care putem oficia cununii și avem și câte 50 de solicitări în zilele de vară, mai ales în iulie și august”, încheie primarul optimist.
Lasa un raspuns