După ce s-a văzut cu sacii în căruță (câștigarea pentru a patra oară consecutiv a funcției de primar), Ion Lungu edilul care se afișa pe la meciurile Forestei când aceasta mergea bine, aruncă vina pe singurul jucător sucevean de talie internațională.

Atunci când echipa Foresta avea rezultate Ion Lungu se „poza” cu clasamentul la zi al echipei conduse de  Dorin Goian, Dănuț Perjă, Andrei Ciutac și antrenată de Cristi Popovici. În ultima ieșire publică, Lungu se plânge că s-a săturat ca Primăria să fie singura instituție care dă bani pentru echipa de fotbal, de parcă banii erau dați din buzunarul propriu.

Lungu pe stadion

foto: gazetasv.ro din 14 septembrie 2016

În altă ordine de idei, cu o lipsă de fair-play, Lungu îndraznește să arate cu degetul către conducerea clubului reproșându-le că au fost ciuca bătăilor, uitând să spună că tot ce s-a realizat la echipa aceasta de fotbal a fost nu datorită valorilor din formație, ci datorită ambiției, atmosferei și spiritului de lupăt impregnat de Goian și Popovici.

Nu se știe dacă firma condusă de Vasile Armenean își dorea să bage banii în acest fenomen, însă Primăria avea datoria nu doar morală să finanțeze acest club. Lungu nu făcea altceva decât să aducă la îndeplinire una dintre dorințele sucevenilor, ca acest oraș să aibă macar un club de fotbal de valoare în liga a II-a, dacă nu își permite unul în prima ligă.

Mai mult, atunci când fostul internațional Dorin Goian a venit la acest club i s-a promis susținere financiară în primul rând pentru ași duce la îndeplinire proiectul. Se pare că autoritățile locale nu și-au onorat promisiunile și nu au alocat echipei locale de fotbal întregul buget promis pe anul trecut. Mai exact, ultima tranșă de bani, în valoare de 250.000 de lei, nu a mai ajuns în bugetul clubului de pe Areni. Din această cauză, „galben-verzii” au toate șansele ca să le fie blocate conturile doarece nu au plătit dările către stat, iar salarile sunt restante din luna decembrie.

ciutac-goian-perja

Foto: Andrei Ciutac, Dorin Goian și Dănuț Perjă

Scuza puierilă a lui Lungu este că el l-a avertizat încă de la început pe Goian că acest proiect va fi un eșec.  Poate era cazul ca în 2004 să ne spună Lungu că cele trei mandate ale sale vor fi de asemena un eșec!

Revenind la finațarea făcută de primărie acesta a fost de 1.415.000 de lei bani care au ajuns în conturile clubului, nu 1.700.000 așa cum s-a angajat administrația publică sucevenă la începutul anului 2016 și cum vorbește Lungu.

Următorul scenariu se va întâmpla la clubul Foresta Suceava: anul acesta echipa se va salva de la retrogradare, doar pentru că există echipe mult mai slabe în eșalonul secund, la fel se va întâmpa și în sezonul 2017-2018. În sezonul 2018-2019 echipa va retrograda, pentru ca Ion Lungu, prin implicare sa directă, și fiind direct interesat, doarece în 2020 sunt algeri locale, echipa de fotbal va promova cu câteva etape înainte de momentul în care sucevenii vor merge la voturi. Cine crede că aceasta este o gogoriță, să își aducă aminte când a retorgradat echipa locală de fotbal și când a promovat? Nu cumva promovarea era chiar în anul când erau alegeri locale, respectiv 2008 și 2012?

PROMOVARE 2012

 

Screen Shot 2017-01-18 at 20.35.07

4 Responses

 1. Titi Popescu

  Lungu este cel mai mare golan din istoria ultimilor 25 de ani a Sucevei. Ar fi trebuit deja sa fie la pușcărie, dar stăpânește în continuare orașul. Goian este cel mai iubit sucevean din ultimii 25 de ani și îi este hăcuită imaginea de un excroc (Lungu). Asta e România zilelor noastre. Despre ce vorbim?

  Răspunde
 2. ROman

  Fortza. ….fâs, postacii, am spus că îşi va rupe gâtul, Timişul şi Clujul împreună au buget cât toată Moldova și nu-şi permit echipe în primul eșalon, doar Patronul răspunde de rezultate cu adevărat, să împrumuți nocturnă de la vecini cu 50.000 cu încălzire doar la oaspeți cu bănci din bețe de lemn nu faci performanță şi mai ales cu jucători de bază la 36,37 de ani.

  Răspunde
  • Titi Popescu

   După căte ştiu, Lungu te plătește să vorbeşti prostii în media… iar tu te pricepi doar la scos degetul din nas și băgat în gură!

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.