Managerul Spitalului Orășenesc Gura Humorului, juristul Cornel Vieru, a informat că unitatea spitalicească are o capacitate de șase paturi la secția Neonatologie, însă, din cauză că la data de 1 martie 2020 medicul anestezist de la ATI a plecat să ajute la Spitalul Județean Suceava, unitatea medicală humoreană nu poate prelua cazurile care necesită intervenții chirurgicale. Astfel, la Maternitatea de la Gura Humorului neputându-se naște prin cezariană, ci doar natural.
„Noi putem asigura doar nașterile naturale pentru că nu avem medic anestezit, iar în ceea ce privește celelalte intervenții chirurgicale, la fel. Putem asigura doar cazurile simple care pot fi făcute cu o anestezie locală pe care o pot face medicii chirurgi, conform statutului. Ne bucurăm că medicul nostru poate ajuta la Suceava, dar ne pare rău că nu putem face astfel de intervenții și la Gura Humorului”, a declarat, pentru SuceavaLive, managerul Spitalului Orășenesc Gura Humorului, Cornel Vieru.
În ceea ce privește situația actuală, managerul a precizat că la intrarea în unitatea spitalicească este amplasat un cort unde se face un triaj amănunțit al tuturor pacienților, înainte de a fi consultați în spital.
Medicii din prima linie au deja combinezoane de protecție și echipamentele necesare, iar, după cum a promis primarul Marius Ursaciuc, în curând vor avea astfel de combinezoane toate cadrele medicale din unitatea spitalicească.
Trebuie menționat că acestea sunt realizate de către doi croitori independenți din Gura Humorului, cu finanțare de la Primăria orașului și din materiale autorizate de ISU. Acestea pot fi dezinfectate în autoclavă și apoi refolosite.
La Spitalul Orășenesc Gura Huumorului lucrează 23 de medici care acoperă specialitățile de bază. Pe de altă parte, unitatea spitalicească are singurul medic diabetolog din zonă care poate prescrie rețete pentru pacienți, întrucât în toată zona Sucevei, Câmpulung și Fălticeni nu este niciun medic diabetolog.
Lasa un raspuns