Octavian Ilișoi, directorul DSVSA Suceava, a precizat că a dispus, săptămâna trecută, constituirea unei echipe formate din medici veterinari oficiali din cadrul Biroului Siguranţa Alimentelor de Origine Animală, care să facă verificări oficiale cu privire la modul în care operatorii alimentari din sectorul laptelui au implementat directivele CE.
„Rezultatele pentru toate probele recoltate şi analizate sunt corespunzătoare, ceea ce arată că furajele destinate hrănirii animalelor, laptele materie primă utilizat în procesare, precum şi produsele din lapte care sunt puse în consum, sunt conforme cu legislaţia în vigoare şi sigure pentru consum uman”, a precizat Ilișoi. De asemenea, acesta a ţinut să sublinieze că judeţul Suceava are cel mai mare număr de ferme de vaci de lapte din ţară şi procesează, zilnic, în perioada de iarnă, 250.000 de litri de lapte şi 500.000 de litri de lapte în perioada primăvară-vară.
Lasa un raspuns