Liviu Dragnea a depus o solicitare în calitate de intervenient, prin care cere anularea alegerii Vioricăi Dăncilă, dar și a lui Mihai Fifor, la conducerea PSD.

Cererea a fost depusă de avocata lui Liviu Dragnea, după Congresul PSD. Solicitarea a fost declarată admisibilă în principiu de Tribunalul București, potrivit Antena 3.

Contestația lui Liviu Dragnea are la bază faptul că el nu demisionase din funcție în momentul organizării Congresului PSD. Cum statutul nu prevede destituirea președintelui partidului, Liviu Dragnea reclamă că a continuat să fie președintele PSD. Totodată, Liviu Dragnea întreabă dacă nu răspunde și PSD Teleorman, în dosarul în care a fost condamnat, sau răspunde doar el, pe persoană fizică. Dacă se va merge mai departe și instanța îi va da dreptate, potrivit Antena 3, se poate ajunge până la dizolvarea PSD Teleorman și chiar până la nivel central cu acest demers.

La Congresul la care a fost aleasă la conducerea PSD Viorica Dăncilă, a fost schimbat și statutul. PSD a cerut instanței modificarea statutului, iar Tribunalul București încă n-a luat o decizie, posibil din cauza intervenției lui Liviu Dragnea. În aceste condiții, Viorica Dăncilă nu e președintele PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.