După prezentarea istoricului acestui proiect, locuitorii din sat au fost invitați la dialog. Deși la începutul întâlnirii organizatorii au prezentat un regulament prin care fiecare cetățean era invitat să se înscrie la cuvânt, localnicii nu au ținut cont de reguli, au intervenit de fiecare dată și i-au întrerupt pe cei care dădeau explicații referitoare la proiect, exclamând, în cor, că nu își doresc finalizarea acesteia. Deși constructorul a dat asigurări că acest depozit ecologic este unul modern și nu va afecta în niciun fel viața celor care trăiesc acolo, locuitorii au refuzat să înțeleagă asta.
La întâlnire a fost prezent și actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorhe Flutur, căruia i s-a reproșat de către cineva din sală, că este vinovat de acest proiect. „Primarul de la acea vreme, Ioan Raia, a venit atunci la mine la poartă, și a strâns două semnături”, a spus o persoană prezentă la întâlnire.
În replică, Gheorghe Flutur a spus că în 2007 Consiliul Județean era condus de Gavril Mîrza.
„Am încercat și eu să intru în arhiva Consiliului Județean, să văd cine a fundamentat acest proiect. Nu fugim de răspundere, cu atât mai puțin eu, cel care vine destul de des la Pojorîta și din alte motive. În 2008, când am venit noi, am continuat acest proiect. Autorizația (n.r. – de construcție) de aici de la dumneavoastră este semnată de conducerea care a venit după mine, adică de Cătălin Nechifor. Dar nici asta nu este o problemă, cu toate că mi-aș fi dorit să îl văd mai mult în teren, stând de vorbă cu oamenii. Există astăzi de față toate persoanele care au avizat acest proiect.
Proiectul este astăzi gata în proporție de 99,7%. A existat acea hotărâre pe care dumneavoastră ați câștigat-o la Cluj, iar în martie anul acesta, Consiliul Județean Suceava a reluat procedurile pentru că legea permite. Aceasta este faza în care suntem astăzi”, a spus Gheorghe Flutur.
Totodată, locuitorii, au susținut, sus și tare, că ei și-au exprimat nemulțumirea față de existența acestei gropi la ei în sat, în nenumărate rânduri, însă fără să aibă vreo dovadă scriptică până în anul 2013.
„Faptul ca dumneavoastră v-ați întâlnit la sfârșitul slujbelor religioase și ați discutat, nu se consideră dezbatere publică. Abia ceea ce facem noi astăzi se poate numi așa”, a declarat primarul comunei Pojorîta, Ioan Bogdan Codreanu.
Vorbele sale au fost întărite de cele ale viceprimarului, care le-a amintit locuitorilor din Valea Putnei ca au avut și reprezentanți din sat în Consiliul Local din perioada 2008-2012, și a dat și numele persoanelor care au fost prezente la prima dezbatere publică din comună.
Toți locuitorii prezenți la dezbaterea publică de la Căminul Cultural de la Valea Putnei au exclamat că nu își doresc o groapă de gunoi în vârful muntelui, însă Consiliul Local Pojorîta este cel care va hotărî dacă terenul pe care este amplasat acest depozit ecologic va trece din proprietatea publică a Primăriei Pojorîta în proprietatea publică a Consiliului Județean.
Lasa un raspuns