Joi, 12 august, a avut loc recepția finală a lucrărilor la Drumul Județean Panaci – Glodu, parte a drumului ce face legătura între Bucovina și Ardeal. La această recepție au luat parte, alături de specialiști, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele Cristi Crețu, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor și primarul comunei Panaci, Vasile Cozan.

Potrivit președintelui Gheorghe Flutur, modernizarea drumului Panaci – Glodu este realizată de către Consiliul Județean Suceava prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Trebuie precizat că această investiție a fost demarată în anul 2018 și a presupus modernizarea a șase kilometri de drum județean.

„Modernizarea acestor șase kilometri de drum se ridică la 13 milioane de lei, bani guvernamentali, atrași prin PNDL. Drumul Județean Panaci – Glodu are o lățime de opt metri, din care șase metri – carosabil și câte un metru, pe o parte și pe alta, – acostamente. De asemenea, pe lungimea DJ Panaci – Glodu sunt 22 de podețe transversale, iar pe aproximativ cinci kilometri de drum sunt amenajate șanțuri și rigole. Totodată, investiția a presupus și construirea a 2,5 kilometri de ziduri de sprijin”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a adăugat că: „Această investiție este o continuare a proiectului mare, pe care noi l-am început, respectiv modernizarea Drumului Județean Vatra Dornei – Panaci – Bilbor”.

De cealaltă parte, primarul comunei Panaci, Vasile Cozan, s-a declarat mulțumit de această investiție, subliniind că este un mare plus pentru localitatea pe care o reprezintă.

„Mulțumim pentru tot ceea ce s-a făcut. Sperăm ca anul viitor să fie finalizat și ultimul tronson de drum, astfel încât să putem trece spre Ardeal”, a declarat primarul comunei Panaci, Vasile Cozan.

Devenind una dintre căile de comunicare între Bucovina și Ardeal, acest drum va contribui, în scurt timp, și la intensificarea activităților economice și a turismului în zonă.

„Această investiție va accelera dezvoltarea turismului în Țara Dornelor și în zona munților Călimani. De asemenea, va contribui și la dezvoltarea industrială a zonei, respectiv la construirea de unități de procesare în industria alimentară, dar și la valorificarea ciupercilor și a fructelor de pădure din zonă”, a conchis Flutur.

One Response

  1. Cucu

    Foarte bine.. Asteptam următoarele alegeri pentru finalizarea ultimilor kilometrii cei mai catastrofali pana în vârful muntelui spre bilbor

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.