Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că a primit un răspuns de la Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, referitor la adresa prin care a solicitat informații referitoare la implementarea drumului expres Pașcani-Suceava-Siret.

În răspunsul celor de la Ministerul Transporturilor se precizează că drumul expres Pașcani-Suceava-Siret este prevăzut în master planul general de transport cu valoarea estimată de 486,19 milioane euro, cu o lungime de 101,5 km și o durată de implementare de 3 ani.

De asemenea, ca urmare a analizei posibilității de implementare a proiectului de infrastructură în cadrul Ministerului Transporturilor a reieșit că acesta poate fi implementat în două etape astfel: Pașcani – Suceava, cu o valoare estimată de 289,99 milioane euro, fără TVA și o lungime de 60,5 km, care se va implementa în etapa 1, adică din 2017 și Suceava-Siret, cu valoare estimată de 196,2 milioane euro, fără TVA, și o lungime de 41 de kilometric care se va implementa în etapa 2.
Traseul drumului expres va fi unul nou, diferit față de traseul drumului DN2, european 85, dezvoltat la nivelul studiului de fezabilitate și proiect tehnic de execuție.
În răspunsul celor de la Ministerul Transporturilor se mai precizează că traseul proiectului de infrastructură de transport Pașcani-Suceava-Siret, analizat în cadrul master planului general de transport, este următorul Pașcani – Dolhasca – Verești – Suceava – Dărmănești – Siret.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.