Când mergi la munte, trebuie să fii pregătit din toate punctele de vedere și să te asiguri că ai în bagaj tot ce îți trebuie, pentru a te bucura de o experiență palpitantă. Pe lângă acest aspect, ține cont și de temperaturile scăzute, pentru că, pe lângă aventură, contează să fii în siguranță. Înainte să pleci de acasă, verifică bagajul de două ori, pentru a te asigura că ai tot ce îți trebuie. Deci, iată care ar fi lucrurile care nu ar trebui să îți lipsească atunci când muntele te așteaptă să îți ofere o aventură pe care nu o vei uita prea curând.

 

Îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată

 

În zona muntoasă, vremea e schimbătoare. Poate să te surprindă o ploaie, să ningă spontan sau să bată vântul cu putere, deci pregătește-te pentru temperaturi scăzute. Pentru asta ai nevoie de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată. În primul rând, trebuie să te îmbraci în straturi, deci nu uita să pui în bagaj un pulover gros, o geacă impermeabilă călduroasă, o pereche de mănuși și, nu în ultimul rând, o căciulă. De asemenea, o pereche de bocanci este de nelipsit atunci când urmează să faci o drumeție.

 

Echipament dedicat aventurierilor

 

Muntele are un vibe special. Îți oferă acea senzație de libertate, aerul curat te relaxează, peisajul feeric te impresionează, iar liniștea te cuprinde. Tocmai de aceea, nu trebuie să ratezi niciun moment și să surprinzi totul, pentru ca peste ani să îți aduci aminte cu plăcere de locurile pe care le-ai vizitat. Pentru asta ai nevoie de o camera video sport și de o camera endoscopica, cu ajutorul cărora să înregistrezi tot ce îți iese în cale și să profiți de farmecul muntelui. Mai precis, poți surprinde frumusețea răsăritului și a apusului, animalele care îți ies în cale, flora specifică acestui mediu, copacii încărcați cu zăpada sau casele a căror splendoare este unică.

 

Ai nevoie de un plus de energie

 

Atunci când pleci într-o drumeție, efortul este unul intens, deci trebuie sa fii mereu hidratat și să mănânci bine. Nu uita să așezi în bagaj și câteva batoane care conțin o cantitate mare de proteine, pentru că acestea îți asigură energia de care ai nevoie. Pe lângă batoanele proteice, ia cu tine și fructe deshidratate, biscuiți sau diverse tipuri de nuci.

 

Pregătește-te pentru o noapte friguroasă

 

Când îți petreci noaptea la munte, trebuie să fii pregătit pentru temperaturi scăzute. Dacă nu stai la o cabană, cu siguranță ai nevoie de un sac de dormit și un cort de calitate, care să îți asigure căldura necesară, pentru a trece noaptea cu bine. Nu uita să iei la tine și un termos, pentru a îți păstra lichidele calde. De asemenea, ia cu tine și o brichetă antivânt, pentru că vei avea nevoie să faci focul, indiferent dacă te afli în aer liber sau înăuntru. În plus, nu trebuie să îți lipsească nici o lanternă, pentru a te orienta în spațiu când se lasă întunericul. O baterie externă este utilă, mai ales că pe munte nu ai foarte multe opțiuni la dispoziție unde să îți încarci telefonul.

Aventura specifică unei drumeții, peisajul feeric, aerul curat, atmosfera aceea care îți aduce liniștea și te relaxează, toate acestea fac dintr-o excursie la munte o experiență de care îți vei aminti cu plăcere. Totuși, nu uita să îți pui tot ce îți trebuie în bagaj. Pregătește-te pentru ploaie, vânt puternic și ninsori. Îmbracă-te bine, cu haine groase și călduroase, în straturi. De asemenea, încalță-te cu o pereche specială de bocanci pentru munte. Nu uita să te hidratezi constant și să te hrănești, pentru a avea energie. Iar ca să îți aduci aminte cu plăcere de această ieșire la munte, ia cu tine și o cameră video, pentru a surprinde frumusețea locului. 

 

Sursă foto: pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.