Cu alte cuvinte, chiar dacă anul acesta nocturna stadionului nu este prinsă în buget, cel puțin vom avea un stadion mai apropiat de dezideratul european.
„Așa cum știți, Consiliul Local a decis să ne axăm întâi pe siguranța cetățeanului, care merge la stadion și s-au alocat bani pentru consolidarea tribunelor, care au în prezent riscul de prăbușire, sau necesită lucrări de siguranță, conforma celor de la ISC. Suma de 800.000 de lei pentru începerea acestor lucrări, printre care și modernizarea vestiarelor, care sunt sub orice critică, pentru ca jucătorii să aibă șansa să facă un duș, să se încălzească după meci, acolo fiind o sobă destul de veche. Bineînțeles pe lângă cei 800.000, mai trebuie să asigurăm 35.000 de lei pentru un studiu. Totodată, va fi necesară și o analiză pentru a putea amplasa un punct sanitar sau o toaletă, pentru că în prezent în incinta stadionului sunt amplasate niște toalete „ecologice”, și bineînțeles nu avem parcări. Nocturna sete oportună, dar nu este oportună în acest moment, pentru că ni s-a cerut să ne axăm întâi pe siguranța cetățeanului. Important este să atragem oamenii să vină la meciuri și să le oferim condiții bune. Când aceste condiții vor fi îndeplinite, vom merge mai departe și cu nocturna, pentru că așa cum știți și dumneavoastră, liga a II-a va avea o singură serie de la anul și multe meciuri vor fi televizate. Ar fi bine ca cele de la Suceava să se desfășoare în timpul zilei. Noi dorim să fie liniște și performanță, pentru că de asta s-a alocat mare parte din bugetul pentru sport, doar pentru fotbal. Nu putem interveni atunci când fotbaliștii vor să plece, nu este responsabilitatea primăriei. Mai mult de atât sperăm noi să fie o echipă până la începerea sezonului,” a detaliat viceprimarul.
Nici celelalte ramuri sportive nu au fost ignorate, pentru fiecare dintre ele acordându-se bani de la buget.
„Mai mult decât atât, municipiul a acordat bani și celorlalte ramuri sportive, fonduri nerambursabil: rugby – 30.000 de lei, tenis de câmp – 95.000 de lei, la baschet – 45.000 de lei, ciclism – 20.000 de lei, șah -15.000 de lei, darts – 15.000 de lei, dans sportiv – 50.000 de lei și handbal anul acesta se vor aloca sume între 1.000.000 de lei și 1.200.000 de lei, în funcție de votul consilierilor locali. Pe lângă aceste sume se vor mai aloca și alte sume, ce se vor hotărâ în Consiliul Local,” concluzionează Lucian Harșovschi.
Per total, municipalitatea a acordat anul acesta un buget mai mare decât de obicei, în ideea de a impulsiona actualii sportivi, dar și de a încuraja și alte persoane să facă sport de performanță.
Lasa un raspuns