Fiecare dintre noi ne dorim un organism mai sănătos și mai plin de vitalitate, iar una dintre variantele excelente prin care putem obține asta, în afară de alimentație și vitamine, este masajul. Această terapie este un element important care te poate ajuta să-ți controlezi starea sănătății, bunăstarea și energia.

Dacă, cu ani în urmă, masajul era disponibil doar în centrele spa, acum acesta este disponibil în clinici, spitale, centre speciale sau chiar servicii de masaj la domiciliu. Mai mult, există și foarte multe cursuri care te învață mișcările masajului, astfel încât să le poți oferi momente de relaxare celor dragi ție. Dacă nu ai încercat până acum, află în materialul de mai jos beneficiile lui pentru sănătate.

 

Masajul abdominal ajută la calmarea durerilor și crampelor menstruale

 

Foarte multe dintre noi experimentăm ceea ce se numește sindrom premenstrual și, totodată, prea puține știm că masajul este unul dintre lucrurile care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste această perioadă. Potrivit specialiștilor, durerea musculară, abdominală sau de spate reprezintă un simptom al acestui sindrom, pe lângă schimbări ale dispoziției, insomnii, oboseală sau balonare. Poți merge la o clinică specializată sau poți încerca acasă, pentru că mișcările pe care trebuie să le faci sunt foarte simple. Cel mai important este să alegi o poziție care să fie confortabilă pentru corpul tău. Unul dintre exercițiile pe care le poți face este să pui puțin ulei de masaj în palmă și apoi să plasezi o mână peste cealaltă, cu palmele îndreptate către interior, deasupra ombilicului. Mișcă mâinile în sensul acelor de ceasornic în jurul lui și aplică o ușoară presiune. Ar trebui să faci această mișcare de 20 de ori și să o repeți de fiecare dată când simți nevoia. Pentru o detensionare totală, poți merge la un centru de masaj, astfel încât să te bucuri de relaxare.

Pe de altă parte, dacă ești o proaspătă mămică, reține că un masaj corect poate reduce și colicile sugarului. Masajul anticolici conturează abdomenul copilului în forma literei U întors, mai exact se trece cu palma, cu o mișcare foarte înceată, de pe partea dreaptă pe partea stângă, în sensul acelor de ceasornic. Repetă această mișcare timp de cinci-zece minute și aplică masajul de fiecare dată când copilul are nevoie.

 

Masajul reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului

 

Masajul de relaxare cuprinde o serie de tehnici care au rolul de a detensiona structurile musculare și articulare afectate. Mișcările acestei terapii sunt de o amplitudine scăzută tocmai pentru a reduce anxietatea, stresul și oboseala. Astfel, prin masajul gâtului, spatelui, al capului și umerilor se poate reduce frecvența și intensitatea durerilor de cap, crescând astfel calitatea somnului. Știm că lipsa somnului poate conduce la stări depresive și accentuează stresul, iar un masaj bun are un efect de calmare și liniștire. De asemenea, un astfel de masaj este recomandat și celor mici după baia de seară, acesta fiind foarte benefic pentru somn, dar și pentru îmbunătățirea funcțiilor motorii.

Totodată, în momentele de stres organismul nostru produce o substanță numită cortizol, iar în cantități mari acesta contribuie la dereglarea organismului și apar astfel probleme precum kilogramele în plus, insomnii, dureri de cap și probleme digestive. Acest lucru poate fi foarte ușor combătut apelând la un masaj de relaxare, care va crea o stare de calm și va detensiona organismul. Fie că vei ruga persoana iubită să-ți facă un masaj la final de zi, fie că îți vei face un abonament la un centru spa, încearcă pe cât posibil să introduci masajul în rutina ta.

Mai mult, masajul este excelent pentru creșterea imunității, pentru reducerea anxietății, dar ajută și la menținerea frumuseții corpului, prin stimularea sângelui și diminuarea celulitei.

 

Sursă foto: Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.