În perioada 8-10 iulie 2020, polițiști din cadrul SICE al IPJ Suceava şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activități legată  de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului, verificările fiind finalizate la data de 15.07.2020, ocazie cu care a fost confiscată cantitatea de 217, 62 mc lemn rotund rășinoase în valoare totală de 39.366 lei.

De asemenea în cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 43.000 lei.

 

               Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate o societate comercială s-a constatat faptul că, în perioada 01.01.2020 – 10.07.2020,  după predarea către Ocolul Silvic Cârlibaba a unui număr de 4 partizi de exploatare a materialului lemnos cu stoc zero, a emis avize de însoţire a materialului lemnos pentru cantitatea totală de 184,17 mc. lemn rotund/răşinoase.

 Faţă de agentul economic s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, fiind aplicate un nr. de 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25.000 lei şi măsura complementară a confiscării pentru cantitatea de 184,17 mc. material lemnos, cu o valoare de 31.677,24 lei.

 

 

La 15.07.2020, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DN2H  în comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 20 ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos, lemn foc de esenţă fag.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a stabilit faptul că, pentru materialul lemnos transportat nu este emis aviz de însoțire conform reglementărilor legale, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 20 de ani transporta în mod ilegal cantitatea de 3 m.c. lemn foc fag.

În urma inventarierii efectuate de către reprezentanții O.S. Putna, s-a constatat faptul că Zlotari Robert – Tibi transporta 3 mc lemn foc fag, iar valoarea totală a acestora este de 507 lei.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea  prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 507 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.