Medicul coordonator al clinicii Medy SportLine, Vasile Oşean, este membru al echipajului Atlantic4, prima echipă românească care va traversa Oceanul Atlantic cu o barcă cu vâsle, pentru a susţine o cauză nobilă.

Pe 12 decembrie 2017, alături de Andrei Roşu, Ionuţ Olteanu, Marius Alexe şi Alex Dumbravă, va porni în aventura cuceririi Oceanului Atlantic, adică va parcurge 5200 km într-o barcă cu vâsle pentru a susţine construirea campusului socio-medical HOSPICE Casa Speranţei, de la Adunaţii Copăceni.
În vârstă de 38 de ani, căsătorit, cu 2 copii – Maria (7 ani) şi Paul (9 ani), Vasile Oşean este de origine din Fălticeni, judeţul Suceava, pe care îl reprezintă cu mândrie, pentru că este oraşul care a dat culturii româneşti un număr impresionant de peste 50 de personalităţi, originare din Fălticeni și din împrejurimi, care au trăit o parte a vieții ori au creat în acest oraș, printre care scriitorii Nicu Gane, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Horia Lovinescu, Sofia Cocea, Anton Holban, Nicolae Labiș, Ion Băieșu, criticii și istoricii literari Eugen Lovinescu, Vasile Lovinescu, Monica Lovinescu, folcloriștii Arthur Gorovei, Mihai Lupescu, Alexandru Vasiliu Tătăruși, actorii Matei Millo, Grigore Vasiliu-Birlic, Jules Cazaban, pictorii Aurel Băeșu, Ștefan Șoldănescu, Dimitrie Hîrlescu, oamenii de știință Dimitrie Leonida, Nicolae Grigoraș și mulți alții.
Vasile Oşean se mândreşte cu valorile moştenite de la acest oraş: „Sunt mândru de rădăcinile mele şi că îmi reprezint oraşul; oriunde voi merge în această campanie, voi duce cu mine şi numele oraşului meu natal, în care am fost crescut şi educat până la vârsta de 18 de ani, unde am urmat cursurile Colegiului Naţional „Nicu Gane”. A absolvit facultatea de medicină de la Cluj în 2005, iar din 2006 a activat la diferite loturi sportive: lotul olimpic de canotaj până în 2011, iar din 2009 până în 2014 a fost medic coordonator la Federaţia Română de Atletism. Timp de 3 ani a lucrat în paralel la ambele loturi, iar din 2014 s-a dedicat cabinetului său de medicină.


În prezent, Vasile Oşean este coordonatorul clinicii Medy SportLine, o clinică specializată pe recuperarea diferitelor patologii degenerative (artroze, hernii de disc etc.), respectiv pe recuperare postoperatorie. Se ocupă, de asemenea, de foarte mulţi sportivi, de susţinerea efortului fizic şi refacerea post efort a diferitelor loturi. Este medicul lotului olimpic masculin de canotaj, funcţie pe care o deţine din 2015, ocupându-se de coordonarea antrenamentelor, nutriţiei şi refacerii post competiţionale, în scopul atingerii şi depăşirii limitelor fizice şi psihice ale canotorilor. Medicul Vasile Oşean are specializări de fizio-kinetoterapeut, terapeut Bowen (nivel Master), tehnician farmacist şi terapeut avansat în Kinesio Taping (sportiv, neurologic şi pediatric). De asemenea, are supraspecializări în Acupunctură şi Ultrasonografie şi un master în Psihologia Sportului de Performanţă. În particular, s-a ocupat de mai mulţi sportivi printre care Daniel Ghiţă – kick-boxing, Mirel Drăgan – Kempo K1, Sabin Bădulescu – skandenberg, Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu – tenis, dar şi de diverse cluburi cu echipe de baschet de juniori, respectiv de nataţie, care au obţinut numeroase medalii internaţionale.
Pe lângă medicină, pasiunea vieţii lui, doctorul Vasile Oşean practică sporturi extreme precum alpinismul şi escalada, scufundări la adâncime în diferite locuri ale lumii: Oceanul Atlantic, Marea Caraibe, Marea Roşie, Marea Egee etc., fiind certificat PADI Advanced Open Water Diver, sporturi pe care le combină inevitabil cu dezvoltarea personală prin tehnici energetice, spirituale şi yoga.

Echipajul Atlantic4 participă la Atlantic Challenge pentru a strânge fondurile necesare implementării campusului socio-medical al celui mai mare centru de îngrijire paliativă din România – HOSPICE Casa Speranţei din Adunaţii Copăceni. În cei 25 de ani de la înfiinţare, centrul a îngrijit gratuit peste 22.000 de adulţi şi copii suferind de boli incurabile.

„Împreună vâslim 5200 km pentru a le oferi copiilor şansa la o viaţă mai bună”, declară echipajul Atlantic4, care vă invită să donaţi pentru această cauză nobilă la adresa: http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.