Este calm, le vorbește frumos oamenilor și dacă ajungi să porți o discuție cu el folosește cuvântul „câmpulungeni” mai des decât oricare alt cuvânt.
Este vizibil faptul că este un om pasionat de ceea ce face și că își pune toată priceperea în îndeplinirea scopului său: acela de a face să fie mai bine ca înainte.
Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, este astăzi profesionistul care și-a lăsat puternic amprenta în orașul pe care îl reprezintă și a făcut ca shimbarea să fie evidentă chiar și pentru cei care se fac că nu o văd.
De la infrastructură rutieră, la care s-a lucrat mult și încă urmează să se lucreze, edilul având un proiect de peste 7 milioane de euro care prevede modernizarea tuturor străzilor rămase din municipiu, la educație și cultură, sau sistem medical și social, peste tot s-a intervenit în ultimii ani și nu puțin.
Astăzi imaginea orașului este asociată automat cu numele primarului, iar oamenii nu se feresc să vorbească despre asta.
„Cu ani în urmă era totul lipsit de culoare, clădirile și străzile arătând dezastruos. Ca să vă spun sincer nici nu mai aveam mari speranțe, dar omul acesta ne-a demonstrat contrariul. Am văzut la televizor că primarul de la Oradea a fost numit <Omul Anului> și mă gândeam că și primarul nostru e tot un fel de Bolojan, doar că din Bucovina. Uitați-vă cât de frumos se vede orașul de pe această esplanadă”, a declarat pentru SuceavaLive un cetățean care se afla pe esplanada orașului.
Mult peste 1 000 de garaje și construcții de pe domeniul public demolate – au rezultat un oraș curat și cu spații verzi
Deși este un primar iubit, peste 80% dintre cetățeni acordându-i votul de încredere la alegerile trecute, edilul recunoaște că uneori deciziile sale au fost privite și cu nemulțumire de unii cetățeni.
Una dintre aceste decizii se referă la acele clădiri care se aflau pe domeniul public și care dădeau orașului o imagine antică și la care oamenii au vrut extrem de greu să renunțe.
„Este un subiect sensibil pentru că românul așa a fost născut: lui îi place să aibă un spațiu în care să pună și o cutie de la vopsea și niște lemne și un obiect pe care nu îl mai utilizează și așa mai departe. N-a fost ușor să îi conving: multe întâlniri, discuții lămuritoare, supărări și comentarii, însă astăzi vă pot spune că mai există 10 clădiri care trebuie demolate. După demolarea acestora, municipiul Câmpulung Moldovenesc nu va mai avea nicio construcție de acest tip pe domeniul public”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul Mihăiță Negură.
Edilul a înțeles și că acele garaje erau necesare, drept dovadă acesta i-a răsplătit pe cei care au cedat clădirea și au acceptat să fie demolată, deși dețineau toate documentele necesare construcției, cu un loc de parcare gratuit pe o perioadă de 10 ani.
„În final și lumea a început să perceapă altfel, educi și populația în momentul în care creezi condiții. Acolo unde au existat demolări s-a asfaltat, s-au creat spații verzi și s-a lucrat la peisagistica orașului. Ne educăm pentru că lucrăm în comun. Și atunci nu mai există cuvinte de tipul <vinovat>, cineva trebuie <să facă>. <Țara lui să se facă>. Nu, noi suntem aici și acum și facem toți. Uitați-vă și la imaginea clădirilor. Câmpulungul nu va mai fi cu fațade vechi, deteriorate și neîngrijite. Oamenii au înțeles nevoia de schimbare și reacționează”, a afirmat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.
S-au schimbat multe și încă se vor schimba..
Pe lângă lucările din infrastructura rutieră deja modernizată, edilul are în derulare și proiecte de reabilitarea de alei și parcări, un proiect care este depus și se referă la modernizarea tuturor străzilor din Câmpulung Moldovenesc, precum și proiecte legate de sistemul de învățământ.
Anul acesta se vor reabilita, moderniza și extinde Colegiul Silvic „Bucovina”, școala „Thedor Darie” și Colegiul Național „Dragoș Vodă”.
De asemenea și spitalul din municipiu va fi susținut financiar, ca și până acum.
Stadionul, recent reabilitat. Un alt proiect complex va face ca în Câmpulung Moldovenesc să existe o bază sportivă complexă
Compania Națională de Investiții are un program prin care finanțează construirea a două tipuri de arene omologate în baza cerințelor UEFA, și anume, un stadion de 105/68 de metri cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectactori și o bază sportivă de 40/20 de metri pentru minifotbal. Programul prevede și amenajarea de vestiare și parcări, precum și construirea unei clădiri administrative.
Municipiul Câmpulung Moldovenesc va beneficia și de acest proiect.
După o zi petrecută printre oamenii din municipiul Câmpulung Moldovenesc rămâne întipărită în minte imaginea unui cetățean care s-a oprit pentru a vorbi cu primarul său.
„E foarte bine. Ne-ar mai trebui un bătător de rufe, pe lângă cele pe care le avem, și în rest să vă dea Dumnezeu sănătate să puteți face tot ce v-ați mai propus. Mulțumim!”…
Lasa un raspuns