La data de 16 februarie, ora 17:40, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de o minoră 13 ani, localnică, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa spre domiciliu pe o alee neamenajată care face trecerea spre str. Curtea Domnească din localitate, a fost acostată de o persoană necunoscută care i-a luat telefonul mobil în valoare de circa 800 lei.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 17:40, minora după terminarea orelor de curs, s-a deplasat o alee neamenajată care face trecerea din str. Curtea Domnească spre staţia ,, 22 Decembrie’’.

În timp ce reclamanta finaliza o convorbire telefonică şi încerca să pună telefonul în buzunar, o persoană necunoscută care venea din sens opus, a îmbrâncit-o, moment în care reclamanta care avea telefonul în mână l-a scăpat pe jos, iar autorul l-a luat şi a fugit.

Ulterior, la 23.02.2015, ora 19.45, un bărbat din comuna Moara a sesizat faptul că în jurul orei 19.30, fiului său, de 15 ani, din aceeaşi localitate, i-a fost sustras un portofel şi un telefon mobil, în timp ce se întorcea de la școală.

Din verificările efectuate a rezultat că minorul, în jurul orei 19.00, a ieșit de la școală și s-a îndreptat spre reședința sa din mun. Suceava, fiind însoțit de un alt coleg de aceeaşi vârstă, din comuna Rădăşeni.

Odată ajunși pe str. Aleea Nucului, au fost ajunși din spate de doi tineri, care, folosind ameninţări, i-au sustras minorului, din buzunarul pantalonilor, portofelul și telefonul mobil.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost de circa 500 lei, reprezentând contravaloarea telefonului și a portofelului sustras.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, cercetările fiind continuate de B.I.C. Suceava, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

La data de 24.02.2015, în urma intensificării activităților întreprinse de polițiștii Biroului investigaţii criminale Suceava, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind un bărbat de 26 ani din judeţul Iaşi şi un minor de 17 ani din municipiul Suceava.

În baza probatoriului administrat s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de aceştia sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de tâlhărie, pentru bărbat şi o infracţiune de tâlhărie calificată şi o complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată pentru minorul de 17 ani.

Suspectul de 26 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei a fost prezentat instanţei de judecată, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, bărbatul fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Minorul urmează să fie expertizat din punct de vedere neuropsihiatric şi în funcţie de rezultat se va dispune procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia persoanelor pretabile la săvârşirea de fapte antisociale, că gestionarea problematicii privind infracţiunile cu violenţă este una din priorităţile poliţiei sucevene, pentru menţinrea siguranţei comunitare , poliţiştii dispunând măsuri din cele mai ferme, inclusiv privative de liberatate .

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.