Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” a inaugurat astăzi un nou punct de lucru în orasul Vicovu de Sus. Prezenţi la eveniment au fost prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, şeful ISU SUceava, Ioan Burlui, primarul dar şi alţi reprezentanţi de la nivelul conducerii instituţiilor din judeţul Suceava.

Oraşul Vicovul de Sus şi localităţile învecinate beneficiază, începând de astăzi, 31 ianuarie, de un nou modul SMURD. Activitatea paramedicilor se va desfăşura în cadrul gărzii de intervenţie Vicov, adică în sediul primăriei. De menţionat faptul că acesta este al 8-lea echipaj de prim ajutor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Acest modul beneficiază de o ambulanţă tip B, achiziţionată prin Programul Operaţional Regional, cu ajutorul Consiliului Judeţean Suceava.

„În cadrul modulului vor asigura permanenţa patru echipaje compuse din câte 3 paramedici, toţi absolvenţi ai cursurilor de prim ajutor medical calificat. Aceştia vor lucra în patru ture. Cu ajutorul acestei staţii de prim ajutor, vom deservi aproximativ 50 de mii de persoane, adică oraşul Vicovul de Sus şi localităţile învecinate”, a declarat Macovei Loredana, asistent coordonator SMURD.

La eveniment au fost prezenţi prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, şeful ISU Suceava, Ioan Burlui, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, Eugen Salar, şeful poliţiei Vicovu de Sus, Adrian Ungureanu, reprezentantul UPU Suceava, Anca Brădăţan, şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Daniel Martiniuc, primarul oraşului, Gheorghe Schipor, dar şi primari din comunele învecinate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.