Gheorghe Flutur a fost sâmbătă pe şantierul şoselei de centură şi printr-un comunicat de presă emis duminică a acuzat actuala putere că a abandonat lucrările de la drumul ocolitor al Sucevei.

Preşedintele CJ Cătălin Nechifor, prezent la Baia, a ţinut să-i răspundă senatorului Flutur, spunând că declaraţia de ieri a acestuia este una de weekend, pe care nu o prea înţelege. “Să mergi sâmbătă pe şantier ca să vorbeşti cu câinii şi să faci fotografii?! (…) E senator în Senatul României, chiar dacă a fost ales cu mai puţine voturi, un fel de second-hand, nu înseamnă că trebuie să dormi în Senat. Poate că îşi simte scaunul instabil în cadrul partidului. Da, domnule Flutur, sâmbăta nu se lucrează pe şantier, pentru că e liber. Nu am văzut ca Flutur să facă ceva pentru regionalizare, noi am făcut paşi clari cu Botoşaniul. Aş vrea să văd şi opţiunea PDL Botoşani, unde preşedinte este verişorul lui Flutur”, a declarat Nechifor.

Mai mult decât atât, el a precizat că întârzierile privind exploatarea şoselei de centură se datorează într-o bună măsură lui Gheorghe Flutur. “La şoseaua de centură au existat într-adevăr dificultăţi, pentru că soluţia aleasă de Flutur a fost una proastă, iar costurile construcţiei sunt cu 62 de procente mai mari. Am avut între timp şi o serie de lucrări suplimentare, cu alunecările de teren în zona numită La Titieni.”

Nechifor a spus că a făcut presiuni către constructor, s-a oferit finanţare, dar nu Consiliul Judeţean este beneficiarul, ci Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România. Interesul principal al preşedintelui CJ este ca la sfârşit, lucrările să fie de calitate.

“Dacă aş fi beneficiarul direct, s-ar lucra altfel. Lucrările vor continua, dar vă amintesc că multe zile a fost extrem de frig şi a plouat. Sub 5 grade nu se poate lucra şi eu doresc o lucrare de calitate. Nu pot spune acum când va fi gata centura, dar vă asigur că se va lucra intens în perioada următoare”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.