Cătălin Nechifor, fostul președinte al Consiliului Județean, actualul lider al consilierilor județeni PSD din CJ, s-a arătat surprins de faptul că Suceava primește puțini bani la acest ajutor financiar.

„Este vorba de 26,69 de milioane, pentru inundațiile care au avut loc în această perioadă. Știu că estimarea inițială depășea 60 de milioane și nu ținea cont de inundațiile care au fost mai recent. Mă refer la cele care au fost la Ostra, la Crucea și în alte localități”, a precizat Nechifor.

Acesta este de părere că nevoia de finanțare pentru a repara infrastructurile care sunt afectate în aceste localități este mai mare, iar din informațiile pe care le deține împreună cu colegii săi parlamentari, ar fi trebuit ca Suceava să primească mai mulți bani.

„Mă mir și mă întreb de ce doar 26,69 de milioane în condițiile în care, în țară, sunt și județe care au primit mai mult, raportat la nevoie existente. Fac un apel către Guvernul României, și cu siguranță și parlamentarii noștri vor avea aceeași abordare: să solicităm bani mai mulți pentru că, banii și așa vin greu, ei deocamdată sunt pe hârtie”, a mai precizat Nechifor.

Fostul președinte al CJ consideră că va fi un demers absolut tranșant, pentru că este nevoie de acești bani și este nevoie să ajute oamenii.

„Mă refer la partea publică, dar și la partea privată, pentru că, în egală măsură au fost afectate și infrastructuri, mă refer la case, gospodării, fânețe”, a concluzionat Nechifor.

Fostul președinte de Consiliu Județean pare a fi pierdut în cifre. Precizăm că în comunicatul Guvernului României este precizată suma de 29,69 milioane lei (și nu 26,69 cum crede Nechifor). Județul Suceava se află pe locul 2 în topul banilor primiți de la Guvern, pe primul loc fiind Vâlcea, cu 39 milioane lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.