„Împreună cu Consiliul Local și aparatul de specialitate al primarului, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în anul 2016, întrucât prin plata taxelor și impozitelor locale ați contribuit la constituirea bugetului municipiului nostru. Prin aportul personal al tuturor câmpulungenilor am reușit să realizăm lucrări de investiții și reparații pentru comunitatea noastră și să demarăm alte proiecte în anul 2017”, a transmis Mihăiță Negură.
Modernizarea spațiilor publice din zonele blocurilor de locuințe din cartierele Ciprian Porumbescu, Liceului nr.1, Molidului, Silvicultorului, Calea Bucovinei nr. 71-75 (zona I.C.A.S.), prin construirea de parcări, alei pietonale, asfaltări, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, spații pentru depozitarea deșeurilor, colectarea apelor pluviale și iluminat public cu leduri, se numără printre principalele investiții din 2016. Valoarea lucrărilor mai sus menționate a fost de 2.291.217 lei, banii fiind din bugetul local.
De asemenea, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a ocupat și de consolidarea și restaurarea imobilului „PALATUL COMUNAL”, din strada Calea Transilvaniei, nr.2. Valoarea totală a investiției este de 692. 407 lei, din care s-au executat în anul 2016 lucrări în valoare de 61.990 lei, din bugetul local.
Modernizarea spațiilor publice din zonele blocurilor de locuințe din cartierele Ciprian Porumbescu, Liceului nr.1, Molidului, Silvicultorului, Calea Bucovinei nr. 71-75 (zona I.C.A.S.), prin construirea de parcări, alei pietonale, asfaltări, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, spații pentru depozitarea deșeurilor, colectarea apelor pluviale și iluminat public cu leduri, se numără printre principalele investiții. Valoarea lucrărilor mai sus menționate a fost de 2.291.217 lei, din bugetul local.
De asemenea, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a ocupat și de consolidarea și restaurarea imobilului „PALATUL COMUNAL”, din strada Calea Transilvaniei, nr.2. Valoarea totală a investiției este de 692. 407 lei, din care s-au executat în anul 2016 lucrări în valoare de 61.990 lei, din bugetul local.
Au fost întocmite și documentațiile pentru realizarea studiilor de fezabilitate la următoarele instituții de învățământ: Școala gimnazială Nr.2 „George Voevidca”; Școala gimnazială „Bogdan Vodă”; Școala gimnazială „Teodor V. Ștefanelli”; Liceul Tehnologic nr.1. Ca urmare a demersurilor întreprinse de primarul municipiului, au fost încheiate la finalul anului 2016 contractele de finanțare pentru cele patru instituții de învățământ, în valoare de 12.163.210 lei, finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Din bugetul local s-a executat și reabilitarea mai multor grădinițe din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Astfel, s-a reabilitat imobilul din strada Sirenei nr. 3B, amenajat ca sediu pentru grădinița „Căsuța Piticilor”, cu o valoare a lucrărilor de 542.000 lei, dar și Grădinița „Floare de colț”, din strada Calea Transilvaniei nr.29, cu o valoare a lucrărilor de 40.000 lei, din bugetul local. S-a reabilitat Grădinița nr. 4 Valea Seacă, prin lucrări de refacere a spațiilor interioare, racord la rețeaua de gaze și sistem de încălzire cu centrală pe gaz metan, refacere fațadă, acoperiș, trotuare și poartă de intrare. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 104.500 lei, din bugetul local. S-a reabilitat Grădinița nr.5 din str. George Enescu prin zugrăveli interioare, racord la rețeaua de gaze, înlocuirea sistemului de încălzire cu centrală pe gaz metan, reparații acoperiș. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 110.000 lei, din bugetul local.
Tot în 2016 s-a finalizat reabilitarea clădirii din strada Calea Transilvaniei, nr.29 prin lucrări de reparații la fațadă, acoperiș și amenajări interioare pentru destinația „Casa Căsătoriilor”, cu o valoare a lucrărilor de 107.000 lei din bugetul local, s-a realizat sistemul de colectare a apelor pluviale pe străzile C. Grămadă, Războieni și Dragoș Vodă în valoare de 120.000 lei din bugetul local și s-a reabilitat prin lucrări de refacere acoperiș, fațadă, zugrăveli interioare, racord gaze și sistem de încălzire cu centrală pe gaz, racord apă și canalizare „Centrul Medical din Câmpulung Est” din strada Calea Bucovinei nr.178. Valoarea lucrărilor a fost de 197.000 lei, din bugetul local.
Primarul Mihăiță Negură a anunțat și montarea unui semafor de acces la intersecția Calea Transilvaniei cu strada Sirenei și strada Decebal și un semafor pietonal pe strada Calea Bucovinei, în zona Școlii gimnaziale Nr.2 „George Voevidca”. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 159.000 lei, din bugetul local. Și strada Cuza Vodă din Câmpulung Moldovenesc a fost reabilitată în anul 2016, prin așternerea unui covor asfaltic. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 250.000 lei, din bugetul local.
Proiecte din anii anteriori, finalizate în 2016
Edilul din Câmpulung Moldovenesc a amintit și de proiecte mai vechi, care în anul 2016 au fost duse la final. Acesta s-a referit și la:
► Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în Municipiul Câmpulung Moldovenesc, în valoare de 2.763.718 euro cu fonduri europene, astfel:
- Rețele de apă pe 38 de străzi, 15.118 ml;
- Rețele de canalizare pe 25 de străzi, 7.567 ml;
► Alimentare cu apă în zona Bunești, investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, 13.500 metri rețea apă și 370 branșamente în valoare totală 3.154.921 lei;
► Piața agroalimentară din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, obiectiv realizat în cadrul unui contract de asociere în participațiune cu firma S.C. Maghebo S.R.L.
Mihăiță Negură a precizat că în anul 2016 au fost depuse și două proiecte cu finanțare europeană: „Punerea în valoare a stațiunii turistice Câmpulung Moldovenesc prin crearea de spații verzi” și „Reabilitare, modernizare și dotare Muzeul Arta Lemnului din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, în scopul conservării, protejării și promovării patrimoniului cultural”. În primul proiect, pe suprafața spațiilor supuse investiției se vor amenaja spații verzi, spații de joacă pentru copii, zone pentru sport, alei pietonale, pergole mobilier urban etc. Pe lângă investiția de bază propusă se vor reabilita prin asfaltare un număr de 15 străzi cu acces direct în spațiile verzi. Valoarea primului proiect este de 21.978.332 lei, iar a celui de-al doilea de 12.283.467 lei. Ambele proiecte sunt în faza de evaluare tehnică la Agenția de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț.
La final, Mihăiță Negură a prezentat situația celui mai important obiectiv al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Pârtia de schi Rarău.
„Ca urmare a demersurilor întreprinse între anii 2012-2016, la data de 30.08.2016 a fost semnat cu Autoritatea Națională de Turism contractul de finanțare în sumă de 18.000.000 lei pentru continuarea lucrărilor, până la finele anului 2016 au fost realizate lucrări și achiziții echipamente în valoare de 15.623.527 lei”, a declarat primarul din Câmpulung Moldovenesc.
Mihăiță Negură le-a transmis câmpulungenilor că, prin contribuția acestora prin plata de taxe și impozite la bugetul local, se va asigura continuarea proiectelor asumate de municipalitate prin finalizarea celor începute în anul 2016 și demararea unor proiecte noi în anul 2017.