În data de 26 ianuarie 2016, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al USV, au fost discutate cuantumurile taxelor și tarifelor care urmează să intre în vigoare în anul universitar 2016-2017. Având în vedere majorarea salariului minim pe economie și creșterile salariale din sistemul bugetar românesc adoptate pe parcursul anului trecut, membrii Consiliului de Administrație au propus și avizat adaptarea taxelor din USV la noul context economico-fiscal.

Astfel, s-a decis creșterea taxelor de studiu pentru programele de licență, masterat și doctorat cu o medie de circa 16%, comparativ cu nivelurile aprobate de Senatul USV la începutul anului 2013.

Totodată, începând cu anul universitar 2016-2017, Consiliul de Administrație a adoptat decizia de a aloca burse sociale în valoare de 300 lei tuturor studenților care îndeplinesc criteriile de acordare a acestui tip de bursă. De asemenea, pentru a stimula performanța pe parcursul anilor de facultate și de a scădea rata abandonului școlar, primilor 3 studenți cu taxă din anul I de studiu de la numeroase programe de studii li se vor acorda burse speciale reprezentând 75%, 50%, 25% din taxa anuală de școlarizare.

În cadrul ședinței s-a decis și anularea anumitor plăți, precum taxa de înscriere la bibliotecă și de eliberare a cardului de acces pentru studenții USV, permisul fiind eliberat în regim gratuit, penalizările pentru deteriorarea etichetelor RFID, taxele de acces la facilitățile sportive și de recreere, precum și la sala de conferințe din cadrul Centrului de Formare Continuă din Vatra-Dornei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.