Începând cu data de 1 martie Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava va oferi pacienților noi servicii medicale. Este vorba de 22 de servicii. Dintre acestea, 10 servicii de diagnostic și tratament edovascular angiografic și 12  proceduri care se efectuează în compartimentul radiologie intervențională. Noile servicii și tarifele aferente vor fi aprobate în ședința Consiliului Județean Suceava de joi, 28 februarie.

Reamintim că în cursul lunii decembrie 2018, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou” Suceava a fost achiziționat un angiograf nou, aparat care investighează starea vaselor de sânge. Investiția, în valoare de 600 de mii de euro, a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii.

Angiograful va permite funcţionarea unui compartiment de cardiologie intervenţională la Spitalul Județean Suceava. La cerere, de serviciile acestui aparat, pot beneficia, atât pacienții internați, căt și cei din ambulatoriul integrat, asigurați sau neasigurați, motiv pentru care se impune aprobarea tarifelor pentru servicii de diagnostic și tratament endovascular angiografic și a celor pentru proceduri de radiologie intervențională”, se spune în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Potrivit proiectului de hotărâre, serviciile de diagnostic și tratament endovascular angiografic tarifele pornesc de la 1.500 de lei pentru o ”coronografie” până la 21.500 de lei pentru ”angioplastie cu trei stenturi DES”. O ”angioplastie cu un stent DES” va costa 11.900 de lei iar una cu două stenturi DES 16.900 de lei. O ”angioplastie coronariană fără stent” va costa 5.500 de lei iar o coronografie la urgențe 2.500 de lei. În cazul procedurilor de radiologie intervențională tarifele pornesc de la 750 de lei o ”angiografie diagnostic” și ajung la 7.000 de lei pentru ”angioplastie carotidiană” sau ”angioplastie cu două stenturi- artera femurală superficială”. O ”embolizare fribom uterin” va costa 4.500 de lei, o ”angioplastie renală” 5.000 de lei iar o ”embolizare varicocel” 2.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.