Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a adăugat că anul viitor nu va exista o schimbare în ceea ce privește modul de admitere la liceu.
Sorin Cîmpeanu a afirmat că școala va începe în format fizic pe 13 septembrie.
„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu, citat de Mediafax.
Cabinetele medicale școlare vor fi transformate în centre de vaccinare
El spune și că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare și se declară împotriva obligativității vaccinării.
Cu siguranță nu se va schimba anul viitor modul de admitere în liceu, dă asigurări ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicați și vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023”.
„Cu siguranță nu se va schimba anul viitor (modul de admitere în liceu – n.r.). Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicați și vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023. Deci pentru părinții elevilor din casa a VIII-a – nu vor fi schimbate condițiile de derulare a Evaluării Naționale”, spune Sorin Cîmpeanu.
Corectarea informatizată, introdusă la examenele naționale
Sorin Cimpeanu precizează că singura schimbare va fi introducerea corectării informatizate.
„Asta nu e de natură să impieteze asupra pregătirii elevilor. Dimpotrivă, să fie avantajați prin eliminarea subiectivismului uman. La Evaluarea Națională au fost 20.000 de contestații. Foarte multe s-au soldat cu schimbarea notei. Iar la Bcalaureat au fost 56.000 de contestații, din care 53.000 s-au sodat cu schimbarea notei”, conchide Cîmpeanu, confrom observatornews.ro.
Lasa un raspuns