Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările de extindere a blocului operator de la Spitalul Județean Suceava, alături de managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea, și de dr. Mircea Jurchiș.
„Se face o investiție de 1100 metri pătrați, cu patru noi săli de operații, cu bani de la Consiliul Județean, circa 30 de milioane de lei”, a precizat Gheorghe Flutur.
Potrivit acestuia, 15 septembrie este data la care constructorul are termen să finalizeze lucrarea.
„Este o lucrare foarte delicată, pentru că dotările sunt de ultimă generație și, în special, securitatea pacienților se are în vedere în primul rând. E vorba de sisteme de climatizare, de spălare, de dezinfectare a pereților, a instrumentarului, a sălilor.
Mă bucură faptul că se vor diversifica intervențiile. Că vorbim de ortopedie, de neurochirurgie și alte zone, era nevoie de aceste spații, pentru că la Suceava numărul de pacienți care se operează anual, în medie, s-a dublat față de ce era acum 7-8 ani. Dacă aveam 4500-5000 de intervenții, acum avem peste 10000.
Sper în revenirea la normalitate a Spitalului Județean Suceava și nu numai sper, ci luptăm să revenim la normalitate, pentru ca oamenii care au nevoie, să fie operați aici, la Suceava. Aceste blocuri operatoare vin în întâmpinarea pacienților și a serviciilor de calitate”, a declarat Gheorghe Flutur.
Președintele CJ Suceava a mai precizat că termenul de execuție a lucrărilor a fost prelungit cu aproximativ 3 luni din cauza pandemiei, lucrările fiind întrerupte o perioadă, dar acum se lucrează și 15 septembrie este un termen rezonabil pentru a fi puse în funcțiune.
Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea a transmis că își dorește ca SJU Suceava să revină cât mai repede la normalitate.
„Îmi doresc să revenim cât mai repede la normalitate, să reușim să redăm acest spital pacienților non-covid, să funcționăm în aceste săli și să devenim un spital de elită, să revenim acolo unde ne este locul”, a declarat Alexandru Calancea.
Și dr. Mircea Jurchiș a precizat că noul bloc operator reprezintă o necesitate imperioasă în această zonă, având în vedere că numărul intervențiilor chirurgicale a crescut vertiginos în ultima decadă.
„Sperăm din tot sufletul să revenim la ceea ce am fost, sperăm să oferim cetățenilor acestui județ servicii medicale de calitate, în condițiile în care deplasarea în alte zone pentru tratarea anumitor patologii se realizează cu foarte mare dificultate. Sperăm din suflet, cât de curând să primim pacienții noștri în această construcție minunată”, a declarat Mircea Jurchiș.
Lasa un raspuns