Instanța l-a obligat pe Olărean la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 200 de lei. Municipiul Rădăuţi a rămas din 27 aprilie fără conducere, după ce secretarul interimar al Consiliului Local şi-a încetat mandatul, iar de la sfârşitul lunii martie Consiliul Local a fost dizolvat după ce, din septembrie 2014, primarul Aurel Olărean a fost suspendat din funcţie, fiind arestat preventiv într-un dosar cercetat de DNA. Ulterior, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a permis ca, în acest caz, prefectul să numească un secretar provizoriu, ceea ce a permis plata salariilor angajaţilor şi a cheltuielilor curente. Aurel Olărean a fost eliberat şi este cercetat sub control judiciar, iar prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a emis un ordin prin care suspendarea din funcţie a acestuia continuă şi pe perioada cât este menţinut controlul judiciar. Ridicarea suspendării ar fi fost o soluție de deblocare a situației administrative a municipiului Rădăuți. O altă soluție ar fi fost organizarea de alegeri anticipate, dar șansele ca acestea să aibă loc sunt aproape nule. Municipiul Rădăuți nu are primar, viceprimar și Consiliul Local, ci doar un secretar detașat de la Frătăuți pentru o perioadă de câteva luni.
Primarul suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, a declarat că prefectul județului, Constantin Harasim, și secretarul orașului Rădăuți, Marinică Sofroni, doresc continuarea blocajului municipiului, dacă se iau în calcul cele două adrese trimise către instanța din Cluj.
Olărean a spus că îi va acționa în judecată atât pe reprezentantul Guvernului în teritoriu Constantin Harasim, cât și pe secretar.
Lasa un raspuns