Primarul orașului Milișăuți, Vasile Cărare, a venit în anul 2020 la cârma localității hotărât să-i schimbe, în adevăratul sens al cuvântului, fața. După instalare, acesta a constatat că are foarte multe lucruri de făcut, întrucât a găsit foarte multe lipsuri. Astfel, în anul 2021 Vasile Cărare își propune să implementeze o serie de proiecte îndrăznețe menite să crească calitatea vieții locuitorilor orașului Milișăuți. Un prim proiect complex la care echipa sa lucrează deja este înființarea rețelei de canalizare, întrucât, deși Milișăuțiul este oraș, până în prezent, niciun metru de rețea de canalizare nu este construit, edilul subliniind că trebuie construiți aproximativ 70 de kilometri. De asemenea, acesta și-a propus să obțină finanțare și pentru extinderea rețelei de apă, astfel încât toți cetățenii să se poată racorda la această utilitate.
În ceea ce privește infrastructura rutieră, primarul a subliniat că și la acest domeniu are foarte mult de muncă, întrucât doar aproximativ 20% din drumuri sunt modernizate. Vasile Cărare a precizat că a depus deja un proiect ce prevede reabilitarea drumurilor de interes local ce au fost afectate de calamități naturale, în prezent așteptând să semneze contractual de finanțare.

„Orașul nostru are o importantă suprafață agricolă, iar drumurile de access spre terenurile oamenilor sunt aproape impracticabile. De aceea, din buget local și cu utilajele Primăriei le vom moderniza anul acesta. În ceea ce privește modernizarea celorlalte drumuri, vrem să facem treaba gospodărește și să încercăm să facem mai întâi canalizarea și apoi să asfaltăm, pentru a nu fi nevoiți să spargem ulterior”, a declarat primarul orașului Milișăuți, Vasile Cărare.

Pe de altă parte, edilul și-a propus ca începând cu anul 2021 să amenajeze mai multe parcuri cu locuri de joacă pentru copii, astfel încât cei mai mici cetățeni ai orașului să aibă unde să își petreacă timpul liber.
În ceea ce privește unitățile de învățământ, Vasile Cărare a declarat că are în plan să construiască un corp nou de clădire în care să funcționeze atât școala, cât și o grădiniță cu program prelungit.

„Una dintre clădirile școlii este construită pe la 1950, iar pereții sunt crăpați și nu mai suportă să intervenim nici măcar pentru a fixa niște conducte. De aceea, vrem să construim un corp nou în care să poată funcționa și o grădiniță cu program prelungit. Va exista finanțare prin PNRR, iar noi vom depune un proiect în acest sens”, a declarat Vasile Cărare.

Edilul a adăugat că unitățile școlare din localitate au fost modernizate până în prezent, însă lucrările au o calitate proastă și, deși aspectul exterior este unul frumos, în realitate acele clădiri nu corespund criteriilor de autorizare pentru siguranța la incendiu.

„Corpurile vechi de clădiri nu arată foarte rău de la distanță, dar când mergi înăuntru sunt tot felul de probleme cu instalațiile sanitare, cu infiltrații de apă prin acoperișuri, cu instalații termice subdimensionate, cel puțin într-o clădire, precum și alte nereguli”, a explicat edilul.

În ceea ce privește educația fizică, elevii din Milișăuți au nevoie neapărat de o sală de sport care să fie în curtea școlii, întrucât, deși în oraș sunt o bază sportivă multifuncțională și o sală de sport, acestea sunt la o distanță de aproximativ 700 de metri de unitatea școlară, iar ca să poată să-și desfășoare orele acolo, elevii pierd jumătate din timp pe drum.

„După ce vom reuși să construim noul corp de școală, vom demola clădirea veche, iar pe spațiul respectiv vom construi o sală de sport, astfel încât copiii să poată să ia parte la orele de educație fizică”, a precizat primarul de la Milișăuți.

Tot la acest capitol, edilul a precizat că a depus deja două proiecte menite să vină în sprijinul unităților școlare, unul prevede dotarea școlilor cu tablete, table interactive, dar și cu alte device-uri și unul care prevede achiziționarea de materiale sanitare pentru combaterea pandemiei de coronavirus, între care și stații de purificare a aerului.
În ceea ce privește sistemul de sănătate din orașul Milișăuți, Vasile Cărare a precizat că în localitate este un dispensar medical, însă care trebuie reabilitat și modernizat.

„Dispensarul a fost modernizat în proporție de 10%, însă, în prezent, există fonduri europene pentru astfel de obiective și vom depune un proiect care să prevadă reabilitarea, modernizarea și dotarea Dispensarului uman din orașul Milișăuți, astfel încât cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții”, a subliniat primarul Vasile Cărare.

Acesta a mai spus că s-a implicat în politică și, implicit, în administrația publică locală din dorința de a schimba fața orașului său, astfel încât oamenii să simtă într-adevăr că sunt cetățenii unui oraș.

„Eu am candidat la alegerile din 2020 din dorința de a schimba ceva și de a face lucrurile să meargă bine în orașul nostru. Sunt convins că dacă avem răbdare și suntem perseverenți vom moderniza Milișăuțiul”, a conchis Vasile Cărare, primarul orașului Milișăuți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.