„La nivel național șomajul se situează undeva pe la 6.8%, iar șomajul în rândul tinerilor cu vârste mai mici de 25 de ani este de 24%. Problema aceasta este una de amploare europeană, de aceea Comisia Europeană a decis înființarea programului «Garanția pentru Tineri», cu o finanțare alocată în valoare de 470 milioane de euro”, a declarat Ovidiu Iane.
Acesta a susținut că prin acest program s-a urmărit ca fiecare tânăr cu vârstă de până la 25 de ani, care și-a pierdut locul de muncă sau nu a avut acces la unul, să beneficieze de asistență pe parcursul de angajare sau să beneficieze de anumite programe de pregătire profesională pentru accesul mai facil pe piața muncii.
Prin programul „Garanția pentru Tineri” s-au alocat și fonduri de dezvoltare în valoare de 30.000 de euro pentru tinerii care doresc să înființeze start-up-uri și diferite facilități pentru firmele care vor angajați tineri, cu vârste sub 25 de ani.
Deoarece nu s-au făcut publice rezultatele acestui program, Ovidiu Iane dorește răspunsuri din partea Ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, privind numărul tinerilor care au accesat fondurile de dezvoltare în valoare de 30.000 de euro pentru înființarea unui start-up din 2015 și până în prezent. De asemenea, deputatul dorește să afle câți tineri au beneficiat de un loc de muncă prin intermediul acestui program, respectic prin accesul la programele de ucenicie, stagii, formare profesională, din anul 2015 și până acum.
Ovidiu Iane mai solicită răspuns din partea ministrului, Claudia Ana Costea, referitor la numărul de tineri cu vârste între 16-24 de ani care s-au înregistrat la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în vederea accesului la facilitățile acordate prin programul „Garanția pentru Tineri”.
Lasa un raspuns