O situație care ne face de râs în toată țara și sfidează orice urmă de logică și de cunoștințe juridice s-a petrecut când viceprimarul orașului Broșteni, Mihai Molodeschi, a trebuit să revină în funcție, la 56 de zile după ce își dăduse demisia.
Situația care a făcut ca părerile juriștilor să se bată cap în cap cu propunerea Instituției Prefectului este cu mult mai complexă decât a fost prezentată opiniei publice.
În realitate, la baza demisiei viceprimarului Mihai Molodeschi ar fi stat niște decizii mai puțin legale pe care acesta le-a luat pe când deținea funcția de viceprimar cu atribuții de primar, dar despre acestea urmează să vorbim în viitorul apropiat.
Până atunci să vorbim despre DEMISIE!
Demisia este, potrivit articolului 81 din Codul muncii, notificarea scrisa prin care angajatul ii comunica angajatorului decizia de a inceta contractul individual de munca. Este o decizie unilaterala, pe care angajatul nu este obligat sa o motiveze si pe care angajatorul are obligatia legala sa o inregistreze.
Dar ce înseamnă UNILATERAL?
Act unilateral înseamnă acel act juridic civil care este rezultatul vointei unei singure părți.
Acum că am stabilit că pe Mihai Molodeschi nu îl putea aduce înapoi la muncă nici președintele țării, întrucât el își exprimase clar, scris, dorința de a nu mai veni la primărie, de a nu mai lucra, de a nu mai activa în colectivul primăriei este interesant cine și unde a greșit.
Legea nu e aceeași pentru fiecare! Pe documente!
Pe data de 13 iunie 2011, Nicolaie Chiriac, fostul primar al orașului Broșteni, îndeplinea funcția de viceprimar din care își dădea demisia.
În ședința de Consiliu Local, aproape aceiași consilieri care sunt și astăzi luau act de decizia lui Chiriac.
Nimeni nu a contestat demisia sa de atunci acesta retrăgându-se din Primărie la momentul respectiv.
De asemenea, de câteva zile, Răzvan Pop, viceprimarul Sibiului, și-a prezentat demisia într-o ședință de Consiliul Local, astăzi aici existând deja un alt viceprimar, niciun jurist și nici prefectul de la Sibiu necontestând această demisie.
Contactați telefonic cei de la Sibiu au declarat că aud în premieră de o asemenea speță și că li s-ar părea mai mult decât amuzantă dacă nu ar fi vorba și de incompetență.
Astăzi oamenii își pun întrebări: Dacă această persoană ar fi decedat? Dacă și-ar fi găsit un alt loc de muncă? Dacă ar fi fost plecată în străinătate? Ce ar mai fi decis Instituția Prefectului Județului Suceava?
O altă întrebarea ar fi: pe Nicolaie Chiriac de ce nu l-a contestat nimeni când și-a dat demisia din funcția de viceprimar?
Mihai Molodeschi și-a dat demisia din funcția de viceprimar pe motive de SĂNĂTATE. Miraculos s-a vindecat
Viceprimarul Mihai Molodeschi a recunoscut că a primit cu surprindere vestea că trebuie să se întoarcă la Primărie și a uitat complet de motivele MEDICALE invocate în demisia din 11 aprilie 2019.
Deși și-a dat demisia, Molodeschi spune că a mai fost uneori pe la Primărie să mai rezolve câte ceva, lucru care tot n-are logică și nici bază legală.
Dacă mai avea treabă de rezolvat de ce și-a dat demisia? Dacă era bolnav cum a putut să mai facă treabă? Dacă nu mai era bolnav cu ce drept a mai fost la Primărie?
Revoltă în rândul celor din Consiliul Local Broșteni
Și consilierii locali și au exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că Instituția Prefectului nu i-a anunțat că nu a fost legal punctul de pe ordinea de zi din data de 11 aprilie când ei au luat act de demisia lui Molodeschi.
Având în vedere că demisia viceprimarului a fost contestată direct în instanță, consilierii nu înțeleg de ce s-a ajuns direct aici.
Și totuși… Ce a stat la baza demisiei lui Molodeshi? Pe cine trimite Prefectura la cârma orașului Broșteni? Despre toate ilegalitățile lui Molodeschi, cu documente și declarații în premieră, în episodul următor!
Vă reamintim că la 1 aprilie 2019, Tribunalul Suceava a admis cererea lui Nicolae Chiriac, iar ordinul emis de prefect prin care a fost îndepărtat din funcție a fost suspendat și el a revenit la conducerea Primăriei.
Ulterior, viceprimarul orașului a demisionat, iar șeful Serviciului Juridic și de Achiziții, care îndeplinea și funcția temporară de secretar, și-a luat concediu fără plată pe o perioadă de doi ani, acesta fiind plecat șofer de TIR în Olanda. În locul secretarului, a fost numit, tot cu caracter temporar, o angajată de la Registrul Agricol.
Lasa un raspuns