Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a patru  inculpaţi minori, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, reținându-se următoarele:

„În anul 2020 persoana vătămată a avut un incident cu una din persoanele cercetate în cauză în calitate de suspect (acesta nu a fost trimis în judecată întrucât a renunțat la activitatea infracțională) şi a adoptat rezoluţia infracţională de a-l agresa pe acesta, sens în care a apelat la unul din cei patru inculpați, solicitându-i să-l agreseze fizic în schimbul unei sume de bani. Ulterior acestei înţelegeri, acest inculpat împreună cu alte 9 sau 10 persoane l-au agresat pe suspect, dar „solicitantul” nu a mai remis şi banii promişi.

După acest incident, suspectul s-a împăcat cu inculpatul care l-a agresat împreună cu alte persoane și au purtat ulterior diverse discuţii înțelegându-se să-l agreseze pe persoana vătămată – suspectul pentru a se răzbuna, iar inculpatul pentru că nu şi-a primit banii pentru „serviciul prestat”.

La data de 13 ianuarie 2021 persoana vătămată se afla la locuinţa unei persoane, unde a sosit apoi și suspectul, însoțit de o altă persoană.

Profitând de prezenţa persoanei vătămate în acest imobil, suspectul l-a contactat pe inculpatul menționat, stabilind de comun acord modul / modalitatea / de a agresa pe persoana vătămată în seara respectivă. Acest plan prevedea că la un moment dat suspectul va purta o convorbire telefonică cu o persoană care ar trebui să-i restituie o sumă de bani, el va ruga pe persoana vătămată să meargă la această întâlnire şi să ridice suma de bani, iar în locul respectiv inculpatul ar urma să agreseze pe persoana vătămată.

Separat de această discuţie, inculpatul i-a contactat prin intermediul unei aplicaţii telefonice pe ceilalți trei inculpați și pe un minor care nu răspunde penal întrucât are vârsta de 13 ani, solicitându-le ajutorul pentru a agresa în seara respectivă persoana vătămată, sens în care să vină și înarmate.

Conform înţelegerii anterioare, suspectul a purtat o convorbire telefonică cu unul dintre inculpații cărora li s-a solicitat ajutorul, după acest apel telefonic rugând persoana vătămată să se deplaseze pe într-un anumit loc pentru a ridica nişte bani de la o persoană. Persoana vătămată s-a deplasat cu bicicleta sa spre locul de întâlnire, cei patru inculpați stabilind modul concret şi detaliat în care urma să aibă loc agresarea victimei, unul dintre aceștia urmând să o abordeze pe victimă, apoi ceilalți inculpați și minorul să vină din spate şi împreună să agreseze victima.

În momentul în care au sesizat apropierea victimei cu bicicleta, unul din inculpați a aşteptat ca victima să ajungă cu bicicleta în dreptul său, iar în momentul imediat următor, având pe mână o rozetă, a lovit victima cu putere, a doborât-o pe sol şi în continuare i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele în diverse zone anatomice.

Deşi persoana vătămată a reuşit iniţial să se ridice de pe sol încercând să fugă, inculpații si minorul în vârstă de 13 ani sosiți ulterior la locul agresiunii, au fugit după ea pe o scurtă distanţă, au doborât-o pe sol şi au început toți cinci să o lovească cu o intensitate ridicată în zona capului și a întregului corp, fiind înarmați cu rozete, o bâtă tip baseball, aplicând multiple lovituri și cu pumnii şi picioarele.

Actele de violenţă exercitate au încetat abia în momentul în care persoana vătămată a început să se vaite puternic de durere, fără a mai putea exercita vreun act de autoapărare.

Conform raportului întocmit de medicul legist leziunile necesită în vederea vindecării un număr de 55-60 zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viaţa victimei”.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.