Bebelușul tău se va naște în curând și vrei să te asiguri că încă din primul moment va avea tot ce are nevoie, nu? Atunci află că una dintre cele mai importante părți ale dormitorului noului membru al familiei este pătuțul. 

Nașterea primului copil este un eveniment frumos, dar ca părinte te poți simți nesigur. Este normal să te simți puțin pierdut în volumul mare de informații și sfaturi de la prieteni și familie. Înainte de a merge la cumpărături pentru mobila din camera copilului tău, gândește-te bine la ceea ce dorești să cumperi. Acest lucru îți va economisi timp și stres.

Ia în considerare design-ul dormitorului, căci este important pentru tine și pentru copil. Cu siguranță vrei să se potrivească cu restul casei și să-l facă pe cel mic să se simtă confortabil acolo și să se poată odihni. Aspectele importante sunt:

  • culoare
  • stil
  • comoditate.

Descoperă alte caracteristici pentru un pătuț ideal pentru copii

În continuare, vei găsi sfaturi esențiale despre cum să alegi cel mai bun pătuț multifuncțional în care copilul tău să se simtă în siguranță și confortabil.

Pătuțul bebelușului – dimensiunea și materialul potrivit

Cel mai important lucru este, desigur, siguranța copilului, așa că nu uita să verifici dacă pătuțul de copii care ți-a atras atenția are certificatele corespunzătoare în conformitate cu standardele europene. Indiferent dacă vorbim despre pătuțuri pentru copii realizate din lemn sau din placaj, acesta trebuie să aibă aprobări. Nu vrei ca vopseaua să se desprindă sau o așchie de lemn să-l rănească pe cel mic, așa că alege un model de înaltă calitate, așa cum poți găsi pe Babyneeds.ro.

Să alegi mereu un pătuț pentru copilul tău din materialele pe care le-ai alege pentru a-ți face propriul pat. Și ce ar putea fi mai bun decât un pătuț din materiale naturale? Mobilierul din lemn se potrivește oricărui interior, iar design-ul său natural va fi perfect pentru dormitorul unui copil.

Pătuțul are de obicei 120 cm lungime și 60 cm lățime, deși vei găsi opțiuni și mai mari în magazine. Unii părinți le aleg pe cele cu trepte detașabile, astfel încât copilul să le poată folosi mai mult timp. Este mai bine să cumperi un pătuț mai mare, în loc să fugi la magazin după 1-2 ani, nu crezi? 

Soluții funcționale suplimentare pentru pătuțuri

Măsuță de schimb

Un pătuț pentru camera unui copil, care poate fi transformat cu ușurință într-o masă de schimb, este o piesă de mobilier care va fi apreciată de fiecare părinte obosit.

Ajustarea înălțimii

Pe măsură ce copiii înaintează în vârstă, vor să ajungă singuri în pat și încearcă, de asemenea, să scape din el atunci când părinții nu sunt lângă ei. Asigură-te că pot descoperi lumea fără riscul de a se lovi. Pe măsură ce copilul tău devine din ce în ce mai interesat de împrejurimile sale, poți să cobori înălțimea patului și să-l lași să exploreze lumea din jur în siguranță.

Accesorii obișnuite pentru un plus de confort

Nu poți uita de saltea, cearșafuri și plapumă. Vei vedea că selecția de accesorii pentru camerele copiilor este uimitoare! Și, timp de aproximativ 2 ani, vei avea încă posibilitatea de a le alege tu pe toate.

După cum poți observa mai sus, un pătuț pentru bebelușul tău nu este ușor de ales, dar dacă vei ține cont de toate sfaturile de mai sus, o să vezi că totul va fi bine și cel mic se va putea bucura de un somn odihnitor, noapte de noapte!

 Sursa foto: Unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.