Compartimentul pentru Administrarea Cotelor de Lapte din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava  a distribuit şi prelucrat, pe durata anului trecut, 10.173 de declaraţii anuale privind gestionarea cotelor de vânzări directe, susțin reprezentanții APIA.

10.173 de declaraţii anuale privind gestionarea cotelor de vânzări directe au fost distribuite și prelucrate anul trecutAstfel, s-a urmărit respectarea, atât de către producători, cât şi de către procesatori, a legislaţiei europene şi naţionale privind piaţa laptelui şi a cotelor de lapte. Potrivit informării citate, judeţul Suceava se evidenţiază cu 49.171 de producători de lapte faţă de 50.235 cu un an în urmă,  în scădere cu 1.064 de producători. Totodată, înregistrate sunt 22 de unităţi autorizate pentru cumpărarea şi procesarea laptelui, 2 în minus în comparaţie cu 2014. În intervalul amintit, s-au desfăşurat lucrări specifice noului an de cotă primindu-se, verificându-se şi prelucrându-se 536 de cereri pentru vânzarea-cumpărarea cotei; 519 de cereri de înscriere de noi producători; 307 de cereri de conversie a cotei şi alte 105 de cereri pentru cedarea drepturilor.

Pe de altă parte, în 76 de cazuri cota de lapte a fost transferată către moştenitori, înregistrându-se şi 15 de cazuri de preluare la rezerva naţională. În 659 de situaţii s-a procedat la schimbarea cumpărătorului, consemnându-se şi 111 de cereri de modificare a datelor. Nu în cele din urmă, în perioada la care ne referim s-au făcut şi 8.170 de declaraţii de vânzări directe.
Compartimentul pentru Administrarea Cotelor de Lapte a eliberat documente privind cota de lapte pentru crescătorii de vaci din zona defavorizată, dar şi producătorilor beneficiari ai ajutorului naţional tranzitoriu pentru producţia de lapte. Fermierii suceveni au beneficiat inclusiv de consultanţă de specialitate privind eliminarea cotelor de lapte începând cu 31 martie 2015, cât şi pe linia măsurilor de piaţă ce s-au impus după această dată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.