Totuși aceste somații nu au fost decât o parte din sursa de venituri a administrației fiscale, pentru că tot în primele 3 luni s-au înființat 7.837 de popriri pe conturi bancare. Prin această operațiune au fost vizate debite de 27,39 de milioane de lei, din care s-au recuperat până la 31 martie 19,4 milioane de lei.
Nici terții care aveau datorii către AJFP nu au scăpat pentru că 213 propriri au fost înființate asupra conturilor lor bancare. Acestea au acoperit creanțe de 2,3 milioane de lei, din care s-a recuperat deja aproape 1 milion de lei.
Inspectorii administrației au pus 20 de sechestre pe bunuri mobile, sechestre în valoare de 5,4 milioane de lei și 6 sechestre pe bunuri mobile în valoare de 848.000 de lei. Pentru a putea recupera datoriile din sechestre, s-au valorificat bunuri din 27 de cazuri, inclusiv cazuri din anul trecut. Cu această valorificare s-a obținut amortizarea unor creanțe în valoare de 1,97 de milioane de lei.
Potrivit informării Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, în trimestrul întâi al anului 2016, prin aplicarea măsurilor de executare silită la bugetul statului s-au încasat 33,62 de milioane de lei.
„Prin aceste măsuri, contribuabilii cu datorii restante, notificați pentru a fi executați silit, sunt împiedicați să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate”, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.
Așa cum se arată în comunicatul instituției, dinamizarea acţiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, concomitent cu reducerea fraudei în faza de colectare forţată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora, constituie o preocupare permanentă a AJFP Suceava.
Cu toate acestea, încă mai există datorii către bugetul de stat, care, dacă ar fi stinse, ar putea finanța proiecte și lucrări importante pentru societate.
Lasa un raspuns