”Guvernul de dreapta, haiduc pe invers, ia de la săraci și dă la bogați. Noaptea, ca cinstiții, captivii multinaționalelor din guvern acordă un ajutor de stat de 330 de milioane de euro companiilor energofage, pentru a le asigura un cost al energiei mai redus. Din 1 ianuarie 2020 se scumpește (din nou) energia și nu se cuvine ca societăți ca Alro Slatina (deținută de ruși), Dacia Renault (deținută de francezi), Sidex (deținută de indieni), Petrom (deținută de austrieci și, indirect, de ruși) să piardă din „competitivitate” plătind prețul obișnuit al energiei, ca toată lumea.” scrie Gheorghe Piperea, pe Facebook.

Ce s-ar fi putut face cu banii dați de Guvernul Orban multinaționalelor

”În afară de faptul că este ciudat că niște multinaționale, campioane ale eficienței, cinstei, viziunii și planificării științifice, să aștepte cu mâna întinsă ajutoare de la guvern, stai și te întrebi dacă nu cumva cu 330 mil euro se putea construi o parte din autostrada București – Iași – Suceava, un spital regional sau două, o mie de școli de la țară cu apă curentă și canalizare. Stai și te întrebi dacă nu cumva cu 330 de mil euro ar fi putut fi salvate de la faliment oricare dintre aceste întreprinderi publice: Tarom, Metrorex, Compania Energetică Oltenia, CFR Marfă, Poștă Română, Elcen sau Compania Energetică Hunedoara, unde lucrează mai mult de 100 de mii de angajați (că tot susține ministrul Economiei că salvează locuri de muncă prin această pomană). Stai și te întrebi dacă nu cumva, cu acești bani, ar fi putut fi sprijiniți cei un milion de (cvasi)faliți de contractele cu băncile că să își recapete viață furată. Stai și te întrebi și atât. Pentru că 2/3 dintre alegători spun că e foarte bine ceea ce se întâmplă. Haiducia pe invers este cool, ciumă roșie e nașpa răuAi naibii comuniști, cum încercau ei să ia de la gură săracelor multinaționale.” mai subliniază avocatul.

”P.S. Ce nu știați este că certificatele de emisii de CO2 sunt plătite de noi, consumatorii casnici, odată cu factură la energie. Marii consumatori industriali, energofagi, sunt scutiți de acest cost. Ce nu știați este că această pomană oferită companiilor energofage este de cca 500 de mil euro anual. Adică un pic mai puțin decât bugetul anual al serviciilor secrete. Ce ar putea face societatea noastră cu acest miliard de dolari aruncați in aceste găuri negre? Lăsați, nu va mai bateți capul.” a conchis Piperea.

Acest articol reprezintă o opinie.

Sursa: DC NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.