Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demarat cea de-a doua etapă a Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”, după cum ne-a informat Mihai Moraru, directorul OJPDRP Suceava.

Astfel, în perioada august – noiembrie 2013 au fost programate a se desfășura 1.850 de întâlniri, la nivel național, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

În judeţul Suceava, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţile: Dorna Arini, Panaci, Poiana Stampei, Ostra, Stulpicani, Vatra Moldoviţei, Moldoviţa, Saru Dornei, Boroaia, Mitocu Dragomirnei, Scheia, Dumbrăveni, Dorna Cândrenilor, Cosna, Cornu Luncii, Mălin, Volovăţ, Cacica, Slatina, Drăgoieşti, Vultureşti, Preuţeşti, Vereşti, Fântânele, Zamostea, Iaslovăţ, Straja, Udeşti, Muşeniţa, Dorneşti, Frătăuţii Vechi, Baia, Berchiseşti, Grăniceşti.

Informațiile oferite se vor axa pe consilierea și sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor pe care le implementează. Mai precis promotorii care activează în cadrul campaniei, vor comunica beneficiarilor și publicului participant informaţii privind:

– respectarea obligaţiilor contractuale şi evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidenţierea clară a posibilelor consecinţe şi penalităţi;

– realizarea şi respectarea graficului de eşalonare al plăţilor efectuate prin PNDR;

– aspecte ale întocmirii şi respectării declaraţiei de cheltuieli;

– derularea procesului de achiziţie a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor;

– posibilităţile de dezvoltare durabilă a mediului rural.

De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesați în a-și dezvolta spiritul antreprenorial, atât de necesar pentru derularea proiectelor europene și vor putea informa publicul despre ultimele noutăți legate de finanțarea agriculturii și dezvoltării rurale în România.

Obiectivul principal al Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” este creșterea indicelui de absorbție efectivă și corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creșterii gradului de acuratețe și corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum și a cererilor de finanțare.

Pentru informaţii suplimentare, puteţi contacta Expert campanie media – asistenţă tehnică Simona BARTIŞ: simona.bartis@ldk.ro, telefon mobil: 0726.327.758.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.