Anul trecut, ECOTIC împreună cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului au dat startul unui program care se adresează primăriilor și operatorilor de salubritate la nivel de județ. O parte a acestui program face parte din proiectul Caravana ECOTIC și este co-finanțat prin instrumentul Life al Uniunii Europene. Programul a ajuns la cel de-al șaptelea seminar și își propune un dialog costructiv între toți participanții la procesul de gestionare al Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) la nivel județean.

Pe 10 mai 2015, programul „Practici și experiențe în domeniul colectării selective a DEEE” a ajuns la Suceava. Găzduit de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, seminarul s-a bucurat de prezența multor reprezentanți ai Primăriei, operatorilor de salubritate și asociațiilor de proprietari. Atmosfera a fost una de cooperare și de implicare. Fiecare instituție sau organizație prezentă a adus în discuție elemente importante ce privesc nu numai situația generală, ci și situația particulară a fiecărei entități în parte.
Suceava se pregătește acum pentru cea de-a doua etapă a programului “PRACTICI SI EXPERIENTE IN DOMENIUL COLECTARII SELECTIVE A DESEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE SI ELECTRONICE”. Această etapă presupune organizarea unor acțiuni specifice în următoarea perioadă, în mod voluntar de către primăriile și operatorii de salubritate din județ. Aceste acțiuni se concretizează în analize statistice ale situației deținerii DEEE în gospodării sau sediile agenților economici, instituțiilor publice, înființarea de puncte de colectare a DEEE pentru populație, organizarea de programe de colectare de la populație.
Conducerea APM Suceava consideră acest program foarte important, căci într-un demers comun, cu obiective atât de necesare și importante ca protecția mediului, este esențial ca toate părțile implicate să se cunoască, să iși împărtășească experiențele și să găsească un drum comun spre rezultatele vizate. Felicitări, Suceava!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.