Iulian Cimpoeșu, prefectul județului Suceava, a declarat întro conferință de presă că referitor de cei patru angajați ai serviciului de permise și înmatriculari auto, care sunt cercetați de organele abilitate, s-a avut în vedere nevoile cetățenilor, respectiv obținerea unui permis sau înmatricularea unei mașini.

Prefectul a arătat că pentru deblocarea activității s-a consulat cu cei din Ministerul de Interne, cu subprefecții și cu șeful Serviciului de permise și înmatriculări auto, Alexandru Duțuc. Cimpoeșu a explicat că altă soluție decât reluarea activității de către cei vizați de anchetă organelor penale nu a existat.

„Administrația publică însemnă să pui cetățeanul în centrul atenției să îi vrei binele. Am primit multe mesaje atât pe adresa pesonală cât și pea cea a Instituției Prefectului pentru deblocarea activității acestui serviciu atât de important. Am discutat personal la Ministerul de Interne, la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, iar după aceasta am discutat cu subcomisarul Duțuc, dar și cu ambii subprefecți. Din pacate nu am găsit o variantă mai bună pentru a debloca un serviciu atât de important ”, a spus prefectul.

Prefectul Iulian Cimpoeșu a explicat că nu a încălcat principiul său și al USR „Fără penali în funcții publice”, motivând faptul că cei cercetați nu au condamnări definitive.

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”, a declarat Cimpoeșu, spunând că nu îi place situația dar cei cercetați beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Subcomisarul Alexandru Duțuc a arătat că această măsură de a-i aduce la muncă pe cei patru angajați anchetați de DNA ”nu a fost luată cu ușurință” și „nu și-a propus să fie apăratorul colegilor cercetați, dar doi judecători au stabilit, la faza de fond și atac, că cei patru să nu aibă interdicția de aș desfășura activitatea”

Duțuc a arătat că funcțiile nu se vacantează pe durata arestării și a cercetărilor, ci doar în cazul în care polițistul respectiv primește condamnare definitivă.

Prin revenirea la serviciu a examinatorilor cercetați de DNA, o parte dintre candidații pentru obținerea permiselor din categoria C și D programați în iunie și iulie pot fi reprogramați în martie și aprilie. Ar fi vorba despre 912 candidați care ar trebuie să susțină examenul pentru a deveni șoferi profesioniști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.