Preotul sucevean care a oficiat botezul soldat cu moartea unui bebeluș a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a anunțat că preotul din Suceava a fost suspendat.

Oficialul BOR a explicat că preotul va fi sancționat „ca orice om”.

„Va suporta consecințele, este cetățean ca noi toți”

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit MedikaTv, citat de Libertatea.ro.

Anchetatorii fac verificări în acest caz, într-un dosar in rem, ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Pruncul de șase săptămâni a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator, în timp ce era botezat la Biserica Sf. Constantin și Elena din Suceava.

Reamintim că bebelușul de șase săptămâni, care a făcut stop cardio-respirator după ce a fost scufundat în cristelniță la botez și ar fi înghițit o cantitate mare de apă, a murit luni dimineață.

Micuțul a fost internat la ATI, toată noaptea, a fost ventilat mecanic, dar luni dimineață, în jurul orei 6, s-a constatat decesul.

Părinții îndurerați acuză preotul că nu ar fi ținut cont că micuțul plângea și l-a băgat de trei ori în apă, scrie Antena3. Medicii spun că micuțul a înghițit multă apă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.